Valentin-nap

A szerelmes Bak

A Bak számára nagyon fontos, hogy irányítson egy kapcsolatban. Bármennyire szerelmes, mindig rejtve marad a lelkének az a kis része, amelyet az önfegyelme nem enged felfedni. Gyakran magának való, elszigetelten él a saját kis birodalmában.





 Hogyan viselkedik a szerelmes Bak

 






Néha még mások együttérzésére vagy segítségére sem tart igényt. Nehéz a Bak kedvében járni, ő viszont gyakran tesz másoknak szívességet. Hihetetlenül büszke, és nagyon fél a kiszolgáltatottságtól.

Ha sikerül feltörni a Bak kemény héját, akkor láthatjuk, hogy a lelke mélyén romantikus alkat. Soha nem engedné azonban, hogy ez befolyásolja a döntéseit. Inkább feláldozza a romantikus szerelmet egy biztonságos, jól szituált partnerkapcsolatért. Ha túl korán házasodik, akkor gyakran a biztonságot és az anyagi hátteret keresi. Ilyenkor megbánhatja választását.

A Bak helyesnek tartja a régi idők házasságait, amelyekben évek során tanulták meg szeretni és tisztelni egymást az emberek. Képzelhetjük, hogy a Halak, az Oroszlán vagy a Nyilas hogy viselne egy ilyen szervezett házasságot.
A legtöbb Bak vagy nagyon hamar, vagy nagyon későn házasodik. Korai elhatározás esetén második apát vagy pedig az apaszerepet keresik maguknak. A késői házasság oka az lehet, hogy nagyon sokáig vizsgálták lehetőségeiket.

Az eddig említett dolgok nem azt jelentik, hogy a Bak képtelen a szenvedélyes szerelemre. Ne felejtsük el, hogy egy föld jegyről van szó, akit erős szexualitás és ösztönösség jellemez. Ezt az oldalukat azonban gyakran távol tartják a komoly kapcsolatoktól, mivel nem bíznak a szenvedélyben.

Ha egy Bak jegyű szülöttel kerülünk kapcsolatba, el kell fogadnunk azt a tényt, hogy előbb-utóbb megpróbálja átvenni az irányítást. Nehezen viseli a behódolást, a megalázást vagy a kivagyiságot. Ne sértsük meg a büszkeségét vagy az önbecsülését, mert rengeteg időbe telik, mire megbocsát és felejteni tud.

Mivel két lábbal áll a földön, nehezére esik nyugodtan kifejezésre juttatni a vonzalmát és szeretetét valaki iránt. Lehet, hogy soha nem derül ki a társ számára, hogy milyen mély szeretetet táplál iránta a Bak. Általában azokhoz vonzódik, akik mellett el tud lazulni, az érzelmes típusokhoz, a felelőtlen, játékos természetű emberekhez. Olyan társat keres tehát, aki képes felszabadítani a benne élő gyermeket.

Ha a Bakból megkeseredett ember válik, akkor életfogytiglani börtönt teremt spontánabb természetű partnerének. Saját maga egyre gyanakvóbb és bizalmatlanabb lesz. Az is előfordulhat viszont, hogy a Bakra jellemző szigor és merevség felenged a szeretet által, és megtanulja, hogy igenis bízhat az életben. A Bakra minden más jegynél inkább jellemző, hogy számára az élet – és gyakran a szeretet – negyvenéves korában kezdődik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top