valentin 2012

Az afrodiziákum csak átverés?

Ha a libidónak hirtelen nyoma veszik, az ember szinte bármit megtesz, hogy újra fellobbantsa lángot. Marékszám eszi a gyömbért, az osztrigát, sőt még a fájdalmas csilitől se riad vissza. Lehet, hogy hasztalan az egész?

Minden afrodiziákumokkal foglalkozó mű azzal kezdődik, hogy már az ókorban is… Ebből leginkább arra következtethetünk, hogy a libidóproblémák sajnos nem új keletűek. Lehet, hogy Antonius sem mindig akart befeküdni Kleopátra fejedelmi ágyába. Ilyenkor aztán tehetetlen dühében megölt pár rabszolgát, majd hívatta asztrológusát, jelentést kért a csillagállásról, és ha a bolygók együttállásából kirajzolódott, hogy szex lesz, akkor nem volt mit tenni, elfogyasztott néhány vágykeltőt. Majd csendben várt a hatásra. Hogy eredményes volt-e, sosem fogjuk megtudni, de az biztos, hogy mai napig tartja magát a feltevés, hogy bizonyos élelmiszerek elfogyasztása fokozza a nemi vágyat.  Nézzük, melyek ezek, és milyen esélyekkel turbózzák fel bennünk a mojót.

Licium gyümölcs

Az biztos, hogy ártani nem fog, mert az egyik legmagasabb vitamintartalommal rendelkező gyümölcs, azonban lehet, hogy azon kívül, hogy jobban bírjuk az influenzaszezont, más nem történik.

Az afrodiziákum csak átverés?

Gyömbér
Fokozza a medencei vérkeringést, ami nagyon jó. Ami viszont rossz, az az, hogy magában nem finom. Érdemes gyömbéres csirkét vagy hasonlóakat készíteni, mert üdítőital-formában nem hat. Persze igazán elszántak rágcsálhatják magában is.

Őrölt csilipor
Ez a szer egészen biztosan nagy hatást gyakorol az emberi szervezetre. Egyetlen hátránya, hogy a kívánt hatás eléréséhez orron keresztül kell felszívni, ami olyan komplikációkhoz vezethet, amelyek feledtetik az aktust egy időre, és sajnos minden mást is.

Az afrodiziákum csak átverés?

Szarvasgomba
A legmenőbb éttermek is csak fűszernek használják, mert olyan intenzív az íze, vagy azért, mert nem akarnak vörös fejjel feszengő, szexuálisan felajzott vendégekkel bajlódni. Nem tudjuk, hogy vágyfokozás céljából mekkora mennyiség elfogyasztása javasolt, de mivel elképesztően drága (60 000 – csillagos ég/kiló), csak azoknak ajánljuk, akiknek tényleg nem jön be semmi más.

Csokoládé
A vágykeltő hatás bizonyított, az amfetaminokhoz hasonló a hatásmechanizmusa, viszont rettenetes mennyiségeket kell belőle megenni, hogy hasson. Cserébe mindenki szereti, ha nem is hatóanyag miatt, de a hangulat miatt, amibe kerül az ember, ha csokit kap: békés és szexis. Ha valaki bevállalja a rendszeres szex miatti pluszkilókat, egye bátran.

Eper
Vágykeltő hatása önmagában abban merül ki, hogy piros, ami elvileg a legszexibb szín, másrészt magas a C-vitamin tartalma, ami jól jöhet az influenzaszezonban, de hogy az ágyban milyen kézzelfogható eredmény tapasztalható közvetlenül eperfogyasztás után, erre még nem jött rá senki. Hatását pezsgővel fokozhatja, ahogy azt a Micsoda nő!-ből mindenki megtanulta.

Az afrodiziákum csak átverés?

Szerecsendió
A kínai nők jöttek rá, hogy a szerecsendió fokozza a nemi vágyat, és ezáltal a termékenységet is. A szerecsendióval azonban nagyon óvatosan kell bánni: nagy mennyiségben ugyanis hallucinogén hatása lehet, ami egyrészt ijesztő, másrészt valószínűleg azt jelzi, hogy valamilyen formában mérgezi a szervezet.

 Afrodiziákum helyett

– Érdemes felhagyni a tudatmódosító szerek használatával, mert előhívhatják a „sokat akar a szarka, de nem bírja a farka” effektust.

– Meg lehet próbálni a pornót, ha egy tál osztriga sem segít, akkor keményebb eszközökhöz kell folyamodni; internet-hozzáférés előny.

– Partnerváltás: ha végképp nem megy semmi, akkor lehet, hogy nem a libidóval van a baj…

– Környezet: Ne szépítsük, a pénz vágyfokozó, mert szép helyekre lehet menni belőle, ahol még a szex is jobb lesz.

– A gésagolyó nagyszerű megoldás lehet, bár nem teljesen fair, hogy nem a libidót fokozza, hanem egyenesen izgalmi állapotot idéz elő.

Osztriga

Az osztrigára nagyon sokan esküsznek
Az osztrigára nagyon sokan esküsznek

Az osztrigát is érdemes megpróbálni, nagyon sokan esküsznek rá. Casanova állítólag naponta több tucatot is fogyasztott belőle. Arra viszont figyeljünk oda, hogy nagyon nehéz egy osztrigát úgy elfogyasztani, hogy az önmagában ne legyen lohasztó, így inkább hosszú távú kapcsolatokban ajánlott, ahol már mindegy. Ráadásul csak frisset tömjünk magunkba, ugyanis csúnya mérgezéssel jár, ha többnapos a kagyló.

Ginzeng
Szinte biztos, hogy hat. Olyan mértékben növeli az általános erőnlétet, hogy kizárt, hogy az ne tegyen jót a libidónak. Férfiak szokták szedni, de nyilván nőknél is hatásos lehet.

Kömény
A stressz csökkenti a nemi vágyat, a kömény pedig stresszoldó hatású, úgyhogy aki bírja, akár látványos eredményekre is számíthat, ha képes olyan recepttel előhozakodni, ami a megfelelő mennyiséget tartalmazza belőle. Azt csak csendben jegyezzük meg, hogy puffaszt, ami szex közben nem a legjobb…

Vöröshagyma
Elképzelhető, hogy a hazai népszaporulat azért csökken rohamos mértékben, mert a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, a hagyma, vesztett a népszerűségéből? Érdemes lehet visszaállni a hagyományos konyhára, hátha feldobja a szexet. Vöröshagymás zsíros deszkát mindenkinek!

Az afrodiziákum csak átverés?Mandula
Állítólag a mandula kifejezetten a nők szexuális késztetésére hat pozitívan, és az ókorban valami miatt a női nemi szervekre asszociáltak róla. Egy próbát megér: ha más nem, az biztos, hogy finom.

Avokádó

Az avokádóban annyi a B6-vitamin, hogy növelni tudja a férfihormonok termelését, ami a nők szexuális vágyát is részben meghatározza. Emellett magas a káliumtartalma is, ami a pajzsmirigy működését, és ezzel az energiaszintet  szabályozza. Az aztékok például herefának hívták az avokádófákat, és valószínűleg nemcsak a gyümölcs alakja miatt.

Spárga

A spárga félreérthetetlen fallikus jellege minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy nagyon régóta tartsa előkelő helyét a vágyfokozó ételek listáján.
A banán helyett, ami még szuggesztívebb lenne, viszont azért nyeri a versenyt, mert nagyon magas az E-vitamin-tartalma, ami segíti a szexuális funkciókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top