valentin 2012

Szerelembevonzó kurzus 3. rész: Szexlecke

Vakrandi, online párkereső és tipikus szingli programok: sokan sokfélét kipróbáltunk már azért, hogy végre megtaláljuk a társunkat – sikertelenül. Hogy miért nem jön össze? Talán mert nem állunk készen rá, talán még dolgoznunk kell azért, hogy ránk találjon a társunk. Szerelembevonzó kurzusával a Nők Lapja Café most ebben segít: Valentin-napig minden nap kapsz tőlünk egy "leckét", amelyben különböző szakterületek legjobbjai mondják el, mit kell tenni azért, hogy ránk találjon a szerelem. A harmadik részben a szexológus segítségét kérjük, szingli olvasónk pedig ezúttal is kipróbálja, működnek-e a tanácsok.
Szerelembevonzó kurzus 3. rész: Szexlecke

A hosszú ideje szingliként élők mindennél jobban vágynak kedvességre, érintésre, ennek ellenére a szex nagyon gyakran szinte teljesen eltűnik a mindennapokból, a nő szexuális kisugárzása elhalványodik – magyarázza Rozs Erika szexológus. Ahhoz, hogy a megfelelő partnert megtaláljuk, elengedhetetlen, hogy saját szexualitásunkat megismerjük, hogy foglalkozzunk vele, hogy tanuljunk róla, és olyan területek felé is nyissunk, amelyeket eddig nem ismertünk. Íme néhány feladat, amivel becsempészhetjük a szexualitást a mindennapokba:

Trenírozd a fantáziád!

Ébredés után vagy este, lefekvés előtt, kezdj el szexi dolgokról fantáziálni! Figyeld meg, ki szerepel a fantáziáidban, mit csinál veled, és te mit csinálsz vele! Az izgató gondolatok megfigyelése segít megismerni az igényeidet, és megmutatja azt is, hogy mire indulsz be.

Szervezz randit!

Ha a fantáziádban valós személy szerepel, kezdeményezz vele találkozót a következő napokban! Ne várd a szőke herceget fehér lovon, nem a külső fogja eldönteni, hogy valaki megfelelő partner-e neked. Küldj egy kedves SMS-t, vagy nézz rá kihívóan, flörtölj! A lényeg, hogy kezdeményezz! A nők gyakran azt gondolják, hogy minél visszahúzódóbbak, passzívabbak, annál hamarabb találnak megfelelő partnert. Nem így van! A kiegyensúlyozott szexuális élet a partnerek váltakozó kezdeményezésén alapul. A nőnek éppen úgy szabad vonzalmát, vágyát kifejezni és közeledni, mint a férfinak. A találkozón nyugodtan öleld meg a másikat, jó alkalom ez arra, hogy beleszagolj a hajába, a nyakába, olyan helyekre, ahol a parfüm nem kendőzi el az illatokat. Az illatok fontos hormonokat indítanak be. Így meggyőződhetsz róla, hogy a másik valóban a te vegyi üzemed beindítója-e. Ne legyenek elveid arról, hogy mit szabad és mit nem szabad. Engedd el magad, hagyd, hogy sodorjanak a hormonok!

Rozs Erika szexológus
Rozs Erika
szexológus

Kóstolj bele a cybervilágba!

Ha nem tudsz valós személyről fantáziálni, akkor ugorj fejest a cyberszex világába! Például ide: Red Light Social Center. Kukkants be egy chatszobába! Vágj bele egy pikáns beszélgetésbe egy idegennel! Próbálj meg szexi lenni, írjál arról, hogy miről szoktál fantáziálni! A chatszoba anonimitásában ki lehet fejleszteni azokat a kommunikációs stratégiákat, amivel vágyaidat kifejezésre juttathatod úgy, hogy azzal nem esik kár a megítélésedben. Ha bátrabb vagy, regisztrálj  a világ egyik legismertebb szexprogramjába, ahol pillanatok alatt avatar figuráddal valós felhasználókkal találkozhatsz egy virtuális világban. Ne feledd, semmi nem kötelező, csak azt tedd, ami jólesik.

Ismerkedj a segédeszközökkel!

Böngéssz végig pár szexáruházat! Nézd meg, milyen eszközöket, kiegészítőket kínálnak! Ezzel fejleszted az ismereteidet, találhatsz olyan dolgokat is, amelyek megtetszenek. Ha belefér az egyik estédbe, menj be egy szexshopba, és egyszerűen csak nézz körül, vagy lepd meg magad valami szexis aprósággal!

Olvass a szexről!

A könyvtárak, könyvesboltok szexuális irodalma és szakirodalma gazdag, a szexuális művelődés kimondottan jó hatással lesz rád, Az igazi orgazmus című könyvet például nagyon ajánlom – lefekvés előtt, a fantáziálgatás rész előtt. 

Teszteltük a gyakorlatot

Ági a Nők Lapja Café kérésére minden nap elvégzi a napi feladatsort, majd megosztja velünk tapasztalatait. De ki is ő, és mit gondol az egyedüllétről? 

Szerelembevonzó kurzus 3. rész: Szexlecke

„Elmúltam már 30 (félúton vagyok 32 és 33 között), úgyhogy nemcsak az évek, hanem férfiak is jöttek és mentek már az életemben. Ha nem is túl sokan, annyian biztosan, hogy idővel egyre nagyobbra és hosszabbra nőjön a bizalmatlanság két kapcsolat között. Nem vadászom a szerelmet, de persze örülök neki, ha megérkezik.

Szokás okosan azt mondani, hogy nyitott vagyok, nyitott szemmel járok, de biztos vagyok benne, hogy a hosszabb egyedül töltött periódusok nem a környezet és a külső hatások eredményei, hanem rajtunk is múlnak. Más kérdés, hogy meglátja-e az ember, min kell változtatnia –, és hogy akar-e rajta változtatni. Látni már látom (idealizált elképzelésekkel, kötöttségtől való félelmekkel, beidegződött játszmák és némi kapcsolatfüggés), kérdés, hogy melyiken és hogyan akarok változtatni.”

„Egyértelmű, hogy ez a házi feladat nem oldható meg egy esti félórában, úgyhogy először is csoportosítani kezdtem. A fantáziálás nem túl extra feladat, bár nyilván mindenki kreativitásának vannak határai – érdekes, de ezek a képek is tudnak unalmas rutinná válni. Én inkább a konkrét személyes fantáziákat favorizálom, de a »spontán hajba szagolással« akkor is gondjaim lennének így hirtelen, ha éppen a szomszéd fiú lenne a vágyaim tárgya, akivel reggelente együtt visszük le a szemetet. Flörtölni kell, ez tény, ismerek olyan nőket, akik egészen mesteri szinten űzik, de olyat is, aki leblokkol már a gondolattól is. Nekem hol jön magától, hol nem (persze főleg olyankor megy, amikor nincs tétje, ellenkező esetben pedig van, hogy megáll a tudomány), pedig fontos, igen. Oké, regisztrálva, mostantól viszek bele némi tudatosságot is. 

A cyberszex gondolom, népszerű lehet, különben nem lennének tonnaszámra ilyen oldalak, de szinte kizárt, hogy tag legyek, vizuális típus vagyok, nem bírnám kiverni a fejemből a képet, hogy a chatelésünk közben valahol Békásmegyeren egy fogatlan, zsírhasú negyvenes nyúl éppen könyékig a nadrágjába. Az igazit pedig inkább nem szeretném innen megtalálni. (»Nagyi, ti hol ismerkedtetek meg nagypapival?« »Tudod, kislányom, akkoriban mindketten gyakran interneteztünk…« – valahogy ezt a jelenetet nem igazán látom magam előtt) Mindenesetre felmentem néhány webáruházba, a választék egészen lehengerlő, és örömmel konstatáltam, hogy van ugyan egy halomnyi ultradizájnos vibrátor (némelyiket simán kiraknám dísztárgynak a dohányzóasztalra), de a Szex és New York óta kultikussá vált »nyuszi« még mindig könnyen fellelhető.”

Szerelembevonzó kurzus 1. rész: Meditáció
Szerelembevonzó kurzus 2. rész: Önismeret

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top