Mindennapok

Közel 60 évesen kezdett jógázni a nagymama, hihetetlen átalakuláson ment át

Ertl Marika sportmúlt nélkül kezdett el jógázni időskorában.

Kenterbe veri a fiatalokat jógában a 66 éves Ertl Marika, akiről a Ripost közölt egy portrét. A szupernagyi jelentős sportmúlt nélkül, hat éve kezdett komolyan jógázni, és azóta hihetetlen eredményeket ért el, nem mellesleg 13 kilótól is megszabadult.

Jógázni érdemes időskorban is. Képünk illusztráció / Forrás: Getty Images

Jógázni érdemes idős korban is. Képünk illusztráció / Forrás: Getty Images

Marika minden héten ott van a jógaórákon, és kenterbe veri a nála 20-30 évvel fiatalabbakat is. Az asszonynak nincs jelentős sportmúltja, sikerét a kitartó és rendszeres gyakorlásnak köszönheti, igaz, a gyerekei mellett is eljárt aerobicozni, úszni. „A jógába 58 évesen kóstoltam bele, de rendszeresen hat éve gyakorlom” – árulta el a lapnak Marika.

Eleinte nem érezte magát rugalmasnak, és túlsúlyos is volt, de nem adta fel: apránként, hetente többször is végigcsinálta a másfél órás jógaórákat, ahol ő volt a legidősebb, és sokszor a legügyesebb is. A rendszeres jógagyakorlástól nemcsak jobban érzi magát, de 10 kilót le is dobott. Igaz, cukorbetegsége miatt az étkezésre is jobban odafigyel azóta. Célja még egy tízest ledobni.

A szupernagyira családja is nagyon büszke: lánya és unokája kifejezetten örül a nagymama hobbijának, és abban bíznak, hogy fittségének köszönhetően még sokáig velük lesz – írja a lap.

Aktuális cikkeink a jóga témájában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top