nlc.hu
Aktuális
Rendkívüli bejelentés: év végéig felfüggesztik a hiteltartozásokat

Rendkívüli bejelentés: év végéig felfüggesztik a hiteltartozásokat

Orbán Viktor miniszterelnök fontos gazdasági döntéseket jelentett be.

„A magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük” – jelentette be Orbán Viktor a kormányzati Facebook-oldalon szerda délután.

Kiderült továbbá, hogy a rövid lejáratú vállalkozási hiteleket július 30-ig meghosszabbítják, a holnaptól felvett új fogyasztási hitelek THM-jét pedig a jegybanki alapkamat 5 százalékában maximalizálják.

Segítséget kapnak a veszélyeztetett szektorok is, mint a sport és a kulturális szolgáltatások területe, a szórakoztatóipar vagy a turizmus, vendéglátás és a taxizás; itt eltörlik a munkaadók járulékfizetési kötelezettségét, a munkavállalók járulékát pedig csökkentik. Nyugdíj-járulékot nem kell fizetniük, és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra esik vissza – egyelőre június 30-ig. Más módon is védelmet kapnak ezek a vállalkozások: a helyiségbérleteket nem lehet felbontani, a bérleti díjakat megemelni. Nyárig a turizmusfejlesztési hozzájárulást is elengedik. 

Emellett a munkavállallási szabályok is rugalmasabbak lesznek, amiről később kapunk részletesebb tájékoztatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top