Aktuális

Orbán Viktor ma jelenti be, mi lesz húsvétkor a kijárási korlátozással

Korábban a miniszterelnök szerdai bejelentést ígért. Később úgy döntött, ezzel még megvárja az operatív törzs csütörtöki ülését, és járványügyi szakemberekkel is egyeztet.

Szerdán kormányülésen egyeztettek arról, mi legyen a kijárási korlátozások folytatásával, melyen jelen volt Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is. Karácsony azt javasolta a kormánynak, hogy egy hónappal hosszabbítsák meg a korlátozásokat, míg Szita szerint el kell gondolkodni a rendelkezések szigorításán is. Orbán Viktor meghallgatta és jónéven vette a javaslataikat, ezeket is figyelembe véve hozza majd meg a döntését. Korábban a miniszterelnök így fogalmazott a lehetséges hosszabbításról:

„Nehéz helyzetben vagyunk, szerdán tervezem, hogy döntést hozunk a kijárási korlátozások jövőjét illetően. Én megvárom a szerdát, és akkor a szerdai orvosi, járványügyi és rendőri jelentések alapján szeretnék majd döntést hozni arról, hogy meg kell-e ezt hosszabbítani. Ha a kényszer rávisz, akkor megtesszük, de érzem, hogy ez természetellenes”

idézte őt a hvg.

Rendőrök igazoltatás közben (MTI fotó: Balogh Zoltán)

Rendőrök igazoltatás közben (MTI fotó: Balogh Zoltán)

Később Kovács Zoltán államtitkár jelentette be, hogy a döntés csütörtökre csúszhat. A hosszabbításra és az esetleges szigorításra azért lehet szükség, mert Budapesten egyre több a beteg, és félő, hogy az intézkedések lazításával a csoportos megbetegedések szakaszából a tömegesbe lépne át a járvány.

nlc.kapcsolódó

Mint egy átlagos hétvége: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást

A kijárási korlátozás ellenére ellepték a turisták Tihanyt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top