Otthon

A kijárási korlátozás ellenére ellepték a turisták Tihanyt, így védekezik a város a felelőtlen tömeg ellen

Hiába a kijárási korlátozás, a jó idő beköszöntével a Balaton-parti városban tömegével jelentek meg a turisták.

A jó idő miatt sokan nem foglalkoznak a kijárási korlátozással, Budapesten rengetegen választották hétvégén a sétát és a kirándulást ahelyett, hogy otthon maradtak volna.

Tihanyba tömegével érkeztek a turisták, és ez kiverte a biztosítékot a város polgármesterénél. Tósoki Imre a Facebookon jelentette be, hogy emiatt ideiglenesen lezárják a Tihany központjában lévő parkolókat.

„A jó idő beköszöntével Tihanyban ismét megnőtt a látogatók száma. Tömegesen érkeznek a kirándulni vágyók, elsősorban a környező településekről. A falu közkedvelt helyszíneit, a Pisky sétányt, a Belső-tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár. A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust. Ezért úgy döntöttünk, hogy a település központjában lévő parkolókat április 7–től ideiglenesen lezárjuk”

– írta Tihany polgármestere.

Emellett arra kérik a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, vigyázzanak magukra és másokra, illetve a lakóhelyükön sétáljanak.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top