nlc.hu
Szabadidő
Drasztikusan visszaesett Budapest autóforgalma

Drasztikusan visszaesett Budapest autóforgalma

A Waze adatai alapján múlt kedd óta még a 9000-et se érte el a csúcsidőben közlekedő Waze-felhasználók száma.

Még a múlt hetihez képest is drasztikusan csökkent a főváros autóforgalma a Waze valós idejű statisztikái alapján – adta hírül a 444.hu. A Waze ugyan csak a felhasználói szokásairól tud beszámolni, de tekintettel arra, hogy egy átlagos hétköznapon csúcsidőben 18 ezernél is több felhasználójuk szokott egyszerre az utakon lenni, trendekre lehet következtetni az adataikból.

A Waze adatai alapján múlt kedd óta még a 9000-et se érte el a csúcsidőben közlekedő Waze-felhasználók száma

A Waze adatai alapján múlt kedd óta még a 9000-et se érte el a csúcsidőben közlekedő Waze-felhasználók száma

Budapesten március 12. óta tapasztalható forgalomcsökkenés, aznap az előző napihoz képest 2500-zal kevesebb Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben, ez nagyobb visszaesés, mint ami hagyományosan pénteken szokott bekövetkezni a megelőző csütörtökhöz képest. Március 15. utáni hétfőn már csak 12000 Waze-felhasználó közlekedett a csúcsidőszakban, ez a normális mennyiségnek már csak a hatvan százaléka volt.

Azóta még drasztikusabb a visszaesés: múlt kedd óta még a 9000-et se érte el a csúcsidőben közlekedő Waze-felhasználók száma. E hét hétfőn már csak 6000, kedden mindössze 5500 Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben Budapesten. 

Aktuális híreink a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top