Otthon

Alig bírják az iramot a vécépapírgyártók

Gondot jelent a munkaerőhiány és a többszörösére nőtt kereslet is.
vécépapír

Mi is több cikkben írtunk már arról, hogy brutálisan megugrott az elmúlt hetekben a kereslet a tisztító- és fertőtlenítőszerek, valamint a vécépapír iránt, még a MOL egyik üzeme is elkezdett fertőtlenítőszereket gyártani. A hvg.hu-nak most az egyik papíripari cég képviselője azt nyilatkozta, korábban naponta átlagosan 2 millió tekercs toalettpapírt gyártottak, március eleje óta azonban kénytelenek voltak 3 millióra emelni a kapacitást.

Hozzátették: nemcsak a vécépapírt viszik nagy mennyiségben a vásárlók, hanem a papírzsebkendő, a papírtörlő és a szalvéta iránt is megugrott a kereslet.

A cégnél összesen 500 ember dolgozik hétfőtől vasárnapig, de folyamatosan bővítik a létszámot, hogy tudják tartani az iramot a növekvő kereslettel. Úgy látják, időszakos készlethiány azokból a termékekből – például dobozos papírzsebkendőből és négyrétegű vécépapírból – fordulhat elő, melyekhez nem hazai gyártású alapanyagot használnak fel.

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top