nlc.hu
Aktuális
Velencén már csak maszkban lehet boltba menni

Velencén már csak maszkban lehet boltba menni

A koronavírus miatt szerdától kötelező mindenkinek maszkot viselnie Velencén, ha boltba, gyógyszertárba, postára megy.

A koronavírus miatt mától csak maszkban mehetnek az emberek boltba és más üzletekbe a Fejér megyei Velencén. Az erről szóló polgármesteri határozatot a város hivatalos Facebook-oldalán tették közzé.

Gerhard Ákos polgármester azt írja, a kötelező szájmaszkra azért van szükség, mert a koronavírus most már mindenhol ott lehet Magyarországon is, bárki hordozhatja és továbbadhatja másnak a fertőzést. Olyanok is, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet, és nem érzik magukat betegnek.

Képünk illusztráció. A helyi szociális központ dolgozója kerékpárral viszi az ebédet időseknek Hodászon 2020. március 20-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Képünk illusztráció. A helyi szociális központ dolgozója kerékpárral viszi az ebédet időseknek Hodászon 2020. március 20-án (Fotó: MTI / Balázs Attila)

„A koronavírus járvány megelőzése érdekében elrendelem, hogy Velence Város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gyógyszertár, drogéria, posta stb.) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil igénybevételével lehet belépni, és ott tartózkodni”

— olvasható a döntés indoklásában.

A maszkviselésre vonatkozó előírás a veszélyhelyzet megszűnéséig marad érvényben.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top