nlc.hu
Aktuális
New York Times: „A magyarok kedves cselekedetekkel reagálnak a krízisre”

New York Times: „A magyarok kedves cselekedetekkel reagálnak a krízisre”

A magyar emberek példamutató szolidaritásáról ír a történelmi jelentőségű napilap!

Végre pozitív a hírünk a nagyvilágban! Nem akármelyik lap, a nagy múltú New York Times ír arról, hogy a magyarok milyen pozitívan, egymást támogatva reagálnak a koronavírus-járvány keltette helyzetre.

A magyar emberek példamutató szolidaritásáról ír a történelmi jelentőségű napilap. fotó: Getty Images

A magyar emberek példamutató szolidaritásáról ír a történelmi jelentőségű napilap. fotó: Getty Images

A lap elsőként egy magyar étterem-tulajdonos, Varga Milán példáját hozza fel, aki három évig spórolt azért, hogy végre megnyithassa pizzázóját Budapesten, ám a terve sajnos befuccsolt, miután a hétfői nyitást követően keddre az összes vendége eltűnt a járvány terjedése miatt. Ám ahelyett, hogy lehúzta volna a redőnyt, Milán gyorsan tervet módosított, és kedves cselekedettel reagált a válságra: most ingyen szállít pizzákat az otthonukban lévő időseknek. „Ha nem tudok pizzákat eladni, akkor legalább segítek a rászorulóknak, hogy ingyen pizzát szállítok nekik, ha önkéntes karanténba vonulnak. Így vigyázok rájuk, és segítem, hogy otthon is maradjanak” – idézi a lap a húszéves séf szavait.

Amint a közép-európai ország lezárta a határait, bezáratta az iskolákat a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, egyre több magyar döntött úgy, hogy segíti az idős és kiszolgáltatott személyeket, valamint az egészségügyi dolgozókat, akik a leginkább érintettek a válságban” – írja a lap, majd a budapesti Airbnb közösség példáját hozza fel, akik egészségügyi dolgozóknak kínálják a lakásukat ingyen, hogy megóvják a családjukat a fertőzéstől. Mint írják, Budapesten a válság előtt több mint 10 ezer Airbnb lakás volt, ám az üzlet egyik napról a másikra összeomlott a turisták eltűnésével. A New York Times értesülése szerint eddig 43 egészségügyi dolgozó költözött üres Airbnb lakásokba.

Az 1851-ben alapított, nemzetközileg elismert lap a balatoni szállodatulajdonosok nagyvonalúságát, jótékony cselekedetit is megemlíti. A cikkben egy siófoki hotelről tesznek említést, ahol ingyenes étkezést biztosítanak annak a 39 embernek, akik külföldről érkeztek haza, de a járványügyi szabályok miatt kötelezően két hétre karanténba kell vonulniuk.

New York Times

Aktuális híreink a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top