nlc.hu
Sztárok
Őszintén vallott vetéléseiről Mészáros Zsuzsanna, azaz Marge

Őszintén vallott vetéléseiről Mészáros Zsuzsanna, azaz Marge

Az énekesnő tabuk nélkül beszélt arról, hogy első gyermeke születése után átesett három vetélésen.

Egy egészséges baba után három vetélésen esett át Mészáros Zsuzsanna, azaz Marge. Az énekesnő fontosnak tartja, hogy kiálljon, és őszintén valljon arról, ami vele történt. Létrehozta #nemtabuavetélés csoportot, ahol sorstársaival, azok hozzátartozóival beszélgetnek erről a nagyon fontos témáról. Marge most tabuk nélkül mesélt Börcsök Viktóriának az Anyád hogy van?! videócsatornán élete legnehezebb időszakairól.

Marge fontosnak tartja, hogy beszéljen arról, amin keresztül ment (Fotó: Facebook)

Marge fontosnak tartja, hogy beszéljen arról, amin keresztül ment (Fotó: Facebook)

Az énekesnő első fia, Alfonz hamarosan hat éves lesz. Marge szerint már az ő születésére is visszavezethetőek a vetélések. „Amikor Alfonz a hasamba költözött és még nem tudtunk róla, akkor elütöttek autóval. Deréktól a kislábujjamig be voltam gipszelve, és a trombózis miatt kaptam vérhígítót” – emlékszik vissza az énekesnő. A baleset ellenére az énekesnő egészséges gyermeknek adott életet. Később újra teherbe esett, de ez már nem alakult jól.

„Volt egy genetikailag nem jól fejlődő magzatom, ahol meg kellett hoznom egy döntést, hogy már a terhesség alatt fog elhalni, és majd meg kell szülnöm, vagy az első 12-13 hétben műtéttel lesz vége ennek a várandósságnak” – mondta Marge, akiben az első gyermeke születése után fel sem merült, mennyire szerencsés, hogy egészséges gyermeke születhetett. Sajnos, a második várandósága során is kiderült a 13. héten, hogy elhalt a magzat.

„Az így elég nagy pofon volt… az egész emberi mivoltomat megkérdőjelezte ez a vetélés”

– jegyezte meg, akinek mindegyik vetélése műtéttel végződött. A második alkalommal a vérmérgezés előtti pillanatban sikerült eltávolítani a magzatot.

Marge és párja is rosszul érezték magukat a vetélések után, különösen azért, mert férjének korábban már született egy beteg kisfia, akit elvesztett. „Annyit szenvedtünk, annyit fájt nekünk,  miért nem születhet egy egészséges babánk?” – tették fel a kérdést, és elkezdtek azon gondolkozni, hogy mit csináltak rosszul.

Harmadikkal alkalommal Marge ikrekkel lett várandós. Azt gondolta, hogy most akkor minden más lesz, de nem így lett. „Az első ultrahangon látszódott a két baba, a másodikon már csak egy, a harmadikon már egy sem” – emlékszik vissza az énekesnő, aki férjével a tragédia után próbált együtt tölteni minél több időt. Az egyik utazás során fogant meg közös és egészséges gyermekük, akinek Marge tavaly adott életet

Időközben kiderült, hogy cöliákiás, ami egy autoimmun betegség, ami mellé laktózérzékenység is párosult. Emellett vérszegénységben szenvedett, és APS-szindrómát is megállapítottak nála. Ezek pontos kezeléséről, a vérhígító fontosságáról, és az énekesnő további tapasztalatairól többet megtudhattok Börcsök Viktória interjújából:

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top