nlc.hu
Aktuális
Újabb idősotthonokban jelent meg a koronavírus

Újabb idősotthonokban jelent meg a koronavírus

Az egyik zalaegerszegi idősotthonban 10 ellátott és 5 dolgozó fertőződött meg a koronavírussal, de a másikban is vannak pozitív esetek.
Lakók egy idősotthonban a koronavírus-járvány idején.

Pozitív lett a koronavírustesztje egy idős embernek Zalaegerszegen, a volt József Attila iskolában működő idősek otthonában, a demens részlegen – jelentette be a Facebookon Balaicz Zoltán polgármester.

A pénteki eredmény után a demens részleget izolálták, az idősek nem mozdulhattak ki a szobáikból, a dolgozóknak előírták a teljes védőfelszerelést, hétvégén pedig valamennyi ellátotton és dolgozón azonnali PCR-tesztet végeztek el.

Kiderült, hogy további 9 idős és 5 dolgozó fertőződött meg a koronavírussal. A tíz idős kórházban van megfigyelés alatt, állapotuk kielégítő, van köztük több tünetmentes is.

Az öt érintett dolgozó otthon van házi karanténban. Egyiküknek hőemelkedése van, másikuk köhög, hárman tünetmentesek. A pozitív tesztet produkáló dolgozók esetében kontaktkutatásra is sor kerül.

A polgármester arról is írt, hogy egy másik szociális otthonban – amely állami fenntartású – szintén találtak fertőzött ellátottakat és dolgozókat, akiket izoláltak. Rajtuk kívül a városvezető két koronavírusos esetről tud még Zalaegerszegen.

Az önkormányzat további teszteket vásárolt saját költségen, és folytatják a szűrést az önkormányzat valamennyi egészségügyi dolgozóján és minden idősügyi intézményük ellátottján és dolgozóján.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Komka Péter)

További cikkek a járvány által érintett idősotthonokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top