Család

A koronavírus miatt még az igazgató is beköltözött ebbe az idősotthonba

A dolgozók beköltöztek a kadarkúti idősek otthonába, így csökkentve annak az esélyét, hogy behurcolják a koronavírust.

Különösen veszélyes helyzetbe hozta a koronavírus-járvány az otthonban lakó időseket, közöttük ugyanis villámgyorsan tovább tud terjedni és halálos áldozatokat szedhet a vírus. Hogy ezt megelőzzék, a kadarkúti idősek otthona 17 dolgozója költözött be átmenetileg a munkahelyére.

Az időseknek ilyenkor különösen nagy szükségük van a támogatásra (illusztráció)

Az időseknek ilyenkor különösen nagy szükségük van a támogatásra (illusztráció)

„Mindannyiunk élete megváltozott. A lakók éjjel-nappal láthatnak minket, mi pedig jobban megértjük, hogy milyen érzés az időseknek, amikor maguk mögött hagyva lakásukat, családjukat, beköltöznek egy otthonba” – nyilatkozta a Blikknek az intézmény igazgatója, Óvári Róbert, aki időnként maga is fellépésekkel, gitározással szórakoztatja az időseket.

Mivel a kadarkúti otthonhoz 5 hektáros birtok is tartozik, a bentlakóknak a sétákat sem kell nélkülözniük. Az idősotthonokban bevezetett szigorú korlátozások, látogatási tilalmak rengeteg embert érintenek: az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2017-es adatszolgáltatása szerint 852 otthonban több mint 54 ezer ember él idősek otthonában.

Friss hírek a koronavírusról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top