nlc.hu
Gasztro
Roppanós képviselőfánk főzött vaníliakrémmel, eperszósszal, vaníliás tejszínhabbal

Roppanós képviselőfánk főzött vaníliakrémmel, eperszósszal, vaníliás tejszínhabbal

Igazi nyár eleji képviselőfánk receptet mutatunk!

Érdemes kihasználnunk az eperszezon végét, és finom epres édességeket készítenünk, amíg csak lehet. Ez a roppanós képviselőfánk pont ilyen nyár eleji csemege. Az fánk otthon is elkészíthető egyszerűen, mégis különlegesen finom lesz.

Igazi nyár eleji képviselőfánk receptet mutatunk!

Képviselőfánk. Illusztráció: Unsplash

Hozzávalók (mérettől függően 15-22 darabhoz)

A roppanós tésztakéreghez:

100 g finomliszt
80g vaj
100 g világos nádcukor
Az égetett tésztához:

250 ml víz
3 g só
5 g kristálycukor
100 g vaj
150 g finomliszt
4 egész M-L méretű tojás (körülbelül 200 g )

A cukrászkrémhez:

500 g teljes tej
100 g kristálycukor
6 tojássárgája
1 rúd vanília kikapart magjai
50 g étkezési keményítő
Az eper coulis-hoz:

200 g eper megtisztítva
40 g kristálycukor
fél evőkanál frissen facsart citromlé
A vaníliás tejszínhabhoz:

250 ml habtejszín
1 rúd vanília kikapart magja
1 evőkanál porcukor
3-4 evőkanál mascarpone
néhány szem eper a képviselőfánkok belsejébe

Ha kíváncsi vagy az elkészítésre is, kattints tovább Ízből tíz oldalára!

További fánkreceptjeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top