Érdemes kihasználnunk az eperszezon végét, és finom epres édességeket készítenünk, amíg csak lehet. Ez a roppanós képviselőfánk pont ilyen nyár eleji csemege. Az fánk otthon is elkészíthető egyszerűen, mégis különlegesen finom lesz.
Hozzávalók (mérettől függően 15-22 darabhoz)
A roppanós tésztakéreghez:
100 g finomliszt
80g vaj
100 g világos nádcukor
Az égetett tésztához:
250 ml víz
3 g só
5 g kristálycukor
100 g vaj
150 g finomliszt
4 egész M-L méretű tojás (körülbelül 200 g )
A cukrászkrémhez:
500 g teljes tej
100 g kristálycukor
6 tojássárgája
1 rúd vanília kikapart magjai
50 g étkezési keményítő
Az eper coulis-hoz:
200 g eper megtisztítva
40 g kristálycukor
fél evőkanál frissen facsart citromlé
A vaníliás tejszínhabhoz:
250 ml habtejszín
1 rúd vanília kikapart magja
1 evőkanál porcukor
3-4 evőkanál mascarpone
néhány szem eper a képviselőfánkok belsejébe
Ha kíváncsi vagy az elkészítésre is, kattints tovább Ízből tíz oldalára!