nlc.hu
Egészség

Szexbalesetek

A 3 leggyakoribb szexsérülés nőknél

A szex egy fantasztikus dolog, de itt is előfordulhat, hogy akaratlanul baleset történik lepedőakrobatika közben. Mutatjuk, hogy mi a három leggyakoribb sérülés a nők körében:

Szakadások, horzsolások

A Busieness Insider Dr. Michael Ingber urológust és nőgyógyászt idézi, aki szerint a leggyakoribb ilyen jellegű szexsérülések a gát környékén történnek, ami a vaginanyílás és ánusz közötti terület. Más szövet is sérülhet a vaginán belül is, ami fájhat és akár vérezhet is. Ha ez gyakran előfordul, kezeletlenül súlyos gondokhoz, akár műtéti beavatkozáshoz is vezethet. A szakemberek szerint megoldást jelenthet a megfelelő síkosítás, ami segít abban, hogy csökkenjen a súrlódás. Ha már megtörtént a baj, mindenképpen keressünk fel nőgyógyászt.

A három leggyakoribb szexsérülés nőknél

Gyakran az intimitás sérüléssel is járhat (Fotó: Unsplash)

Medencefenék húzódás

A medencefenék izmai azok, amik a kismedencében található szerveknek nyújtanak támaszt. Ez a női testben a szeméremcsonttól a farkcsontig húzódik, körülveszi a húgycső nyílását, a vaginát és a végbélnyílást is. Ha túl nagy nyomás nehezedik rájuk szex közben, vagy túl renyhék, az nem csak kényelmetlen, de egészségügyi gondokat is okozhat. Érdemes kegel-gyakorlatokat végezni, és itt is fontos a síkosítás, már az élvezeti faktor növelése miatt is.

Meghúzódott izom

Nem kell ahhoz túl durvának lennünk, hogy egy rossz mozdulattal meghúzódjon a hátunk, derekunk vagy más izmunk. Sajnos ez elkerülhetetlen, szex közben ez az egyik leggyakoribb sérülés. Mindenesetre egy biztos, ha nem muszáj, ne feszítsük túl magunkat és ne erőltessünk olyan pózt, ami nekünk kényelmetlen.

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha nőgyógyászati témákban olvasnál, ezeket a cikkeket ajánljuk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top