nlc.hu
Család

Különös házasságok

Ezek az emberek kővel, szellemmel, fával kötöttek házasságot

Ki egy kővel, ki egy 300 éve halott kalóz szellemével... Emberek, akik úgy döntöttek, nem egy másik emberi lénynek fogadnak örök hűséget.

A férj: egy kő

Tracey Emin brit művész 2015-ben kötött házasságot egy kővel, melyet franciaországi házának kertjében talált. A ceremónia zártkörű volt, az inspirációjáról azonban a művész nyíltan beszélt. A nő olvasta II. János Pál pápa és Anna-Teresa Tymieniecka filozófus szenvedélyes, személyes hangulatú levelezését, mely sosem vezetett fizikai kapcsolathoz. Ennek kapcsán elgondolkodott a spirituális és a fizikai kapcsolatokról a saját életében, majd úgy döntött, hogy elköteleződéssel szentesíti azt a szellemi kapcsolatot, mely a kőhöz fűzi. Saját bevallása szerint házastársában azt szereti, hogy nem megy sehová és ha rossz napja van, szívesen gondol rá. 

Tracey Emin

Tracey Emin (Fotó: Kirsty O’Connor/PA Images via Getty Images)

A feleség: egy asztmás macska

2010-ben a német Uwe Mitzscherlich-kel közölte az állatorvos, hogy 10 éves, asztmás macskájának, Ceciliának már nincs sok ideje hátra. A férfi ekkor döntötte el, hogy feleségül veszi a bársonytalpút. Mivel azonban az ember és állat közötti házasságkötés Németországban sem legális, ezért Mitzscherlich 300 euróért felbérelt egy színésznőt, aki összeadta őket.

A férj: Robert Pattinson kartonbábuja

2014-ben az akkor 25 éves, amerikai Lauren Adkins feleségül ment Robert Pattinson életnagyságú kartonbábujához, mely az Alkonyat-filmek Edward Cullenje szerepében ábrázolta a színészt.

Lauren gyerekkora óta odavan a romantikus történetekért, tinilányként pedig abban reménykedett, hogy az iskolabálon találja meg álmai férfiját, mint a tinifilmekben. Ez azonban nem történt meg. Azután sem javult a helyzet, hogy főiskolára ment, és elköltözött otthonról. A randevúi sorra kudarcba fulladtak, ugyanis egyetlen fiút sem talált ideálisnak.

Lauren Adkins és Robert Pattinson kartonbábuja

Lauren Adkins és Robert Pattinson kartonbábuja (Fotó: Instagram/cullen_lauren)

Ezek után talált rá az Alkonyat-könyvekre és a filmre, illetve álmai vámpírjára. A karton Pattinsonra egy lemezboltban bukkant rá, rögtön meg is vette, majd hazavitte, és egész éjjel le sem tudta venni róla a szemét. Az esküvő ötlete Adkins egyik barátnőjének fejéből pattant ki. A ceremóniára Las Vegasban került sor – hiszen csak ott vállalták el –, Lauren álmai ruhájában állt az oltár elé, majd az 50 fős násznépnek fogadást is adott. Ezután a “pár” nászútra utazott Los Angelesbe.

A feleségek: fák

Richard Torres perui színész és környezetvédő aktivista 2013 óta több fát is feleségül vett. Minden egyes esküvőn gyűrűt húzott a fa egyik ágára és megcsókolta azt. Az első nejével hazájában házasodott össze, majd pár hónappal később Argentínában is nőül vett egy újabb fát. A következő esküvőjére egy év múlva, Kolumbiában kerített sort. 2016-ban aztán egy valódi hírességet is nőül vett: a mexikói Árbol del Tule-t, vagyis a Föld legvastagabb törzsű fáját. 2018-ban Guatemalában aztán újabb esküvőre került sor. A férfi a fejébe vette, hogy folytatja a fákkal házasodást, hozz ezzel is felhívja a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára.

A férj: egy 300 éve halott kalóz szelleme

A negyvenes éveiben járó Amanda Teague 2018 elején, egy sámán által lebonyolított szertartáson ment hozzá egy 300 éve halott kalóz szelleméhez, akivel még 2014-ben ismerkedett meg. Az ír nő olyannak képzelte a kalózt, mint Jack Sparrow, ezért vette fel a Sparrow vezetéknevet is. Nyilatkozataiban azt állította, hogy a kapcsolatuk, eltekintve attól, hogy a férfi nem látható, épp olyan, mint más pároké, és szoktak szexelni is. Sőt egyszer, amikor kimaradt a menstruációja, azt hitte, hogy teherbe esett a kísértettől.

A kapcsolat azonban mégsem bizonyult tökéletesnek. A nő ugyanis nem egészen egy évvel az esküvő után a közösségi oldalán jelentette be, hogy válik a kalóz kísértetétől, mivel az erőszakosan kezdett viselkedni és meg akarta ölni őt.

Még több különös pár

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top