Az ételművészet egyre népszerűbb művészi forma Japánban. A nemzet hagyományos dekoratív díszítésének művészete (a mukimono) és a thai gyümölcsfaragás ihlette Takehiro Kishimoto japán szakácsot és ételművészt arra, hogy bonyolult mintákat vájjon a gyümölcsökbe és zöldségekbe.
A thaiföldi faragás művészetét eredetileg a királyi család asztalának díszítésére hasznátlák, és gyakran részletekig kidolgozott, 3D-és motívumokat (pl. virágokat) faragtak az alma vagy a görögdinnye testébe. A mukimono japán művészete több száz éves, és magába foglalja az ételek dekoratív díszítését is. Mindkét hagyomány összeolvasztásával Kishimoto egy hibrid stílust fejlesztett ki, amelyeket most már az egész világ csodál.
A művész éles pengével aprólékosan faragja a geometrikus- vagy épp a virágmintákat avokádóba, almába, sárgarépába, vagy épp brokkoliba. Egyes darabok elkészítése órákat igényel, amelyeket utána a művész egyszerűen csak felfal. Az alkotásait azért az Instagramon megörökíti, íme: