Gasztro

Elképesztő csodapitéket készít az ételdesigner, nem lenne szívünk beléjük harapni!

Tortadekorációkból Dunát lehetne rekeszteni, azonban a piteművészet egyelőre egyedülállónak számít.

Karin Pfeiff-Boschek tésztatervező és bonyolult pitekölteményeiről, cirádás alkotásairól híres. Jó lehet a német származású pitemester barátjának lenni, hiszen a cukrász hetente legalább három tortát süt, ezek többségét barátainak adja, miután fényképeket készített ezekről az isteni desszertekről az Instagramra.

Csodapitéket tervez az ételdizájner.

Gyönyörű pite. Képünk illusztráció: Unsplash

De vajon miért is érdeklik őt jobban a fotók, mint maguk a piték? Talán azért, mert néhány alkotása annyira hihetetlenül gyönyörű, hogy gyakorlatilag bűncselekménynek számítana, ha úgy ennék meg őket, hogy létezésükről semmiféle bizonyítékot nem őriznek meg.

Karin édesanyjától és nagymamájától tanult sütni. Azért szakosodott később a pitékre, mert hihetetlen tehetséges sütidekorátornak számított országában, a pitedekoráció viszont ismeretlen ág volt. Piték iránti szenvedélyében férje, Bruce is osztozott, aki indián őslakos, és a 60-as években költözött Németországba a doktorija miatt. Bruce anyja díjnyertes pék volt, és megosztotta titkait Karinnal, aki imádta anyósa alma-, rebarbara- és sütőtök pitéjét.

Karinnak beletelt egy kis időbe, míg kifejlesztette a szükséges készséget ahhoz, hogy a pite sütés előtt és után is ugyanolyan lenyűgöző legyen. Karint rengeteg minden inspirálja a természeti témáktól kezdve a geometriai mintázatokon át egészen a perzsa és mór motívumokig. A lehetőségek végtelenek, és mindig megtalálja a módját, hogy újdonságokkal jelentkezzen. Karin arra is ügyel, hogy természetes összetevőket használjon a festésre, például szárított bogyókat, spenótot vagy céklát.

Mit szólsz ezekhez a gyönyörűségekhez?

(via)

További lenyűgöző sütidekorok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top