nlc.hu
Shine
A Párizsi Divathét 8 legmeghatározóbb divattrendje

A Párizsi Divathét 8 legmeghatározóbb divattrendje

Gyönyörű divatajánlásokat láthattunk a Párizsi Divathéten, mutatjuk közülük is a legszebbeket.
PÁRIZSI DIVATHÉT 2021 TAVASZ NYÁR

Lezajlott a Párizsi Divathét, tervezők hosszú sora mutatta be 2021-es tavaszi-nyári kollekcióját, melyeket átnézve mutatjuk, mik voltak a legmeghatározóbb trendajánlások a divat fővárosában.

Bandázs topok

A Milánói Divathét után Párizsban is felbukkantak a falatnyi felsők a kifutókon. Ettől még nem kedveltük meg őket jobban, de tény, hogy a Chaneltől a Balmain divatházon át a vadiúj divattervezőjétől éppen megújuló Givenchyig ott voltak a kollekciókban a bandázs topok, jellemzően blézerrel, kabátkával kombinálva, magas derekú szoknyával vagy nadrággal viselve. Igaz, a tavasz még messze van, ha tetszik a trend, ideje már most elkezdeni a hasizomgyakorlatokat. 

ruha bandázs toppal Chane
Megnézem
Összes kép (6)

Bő szabású nadrágok

Egyáltalán nem új trend, de kényelmes, és mint olyan, most pláne divatos. Párizst is áthatotta a globális otthon maradás okozta sokk és a kényelem felértékelődése, egy lezser szabású nadrágnál pedig mi lehetne kényelmesebb a hétköznapokon? Ennek szellemében a Chanel rózsaszín, csípett derekú farmerének koppintásai szerintünk ott lesznek minden fast fashion üzletben, de Vivienne Westwood és a Coperni melegítőfazonú nadrágjai is tökéletes példái a trendnek.

bő szabású nadrág Schiaparelli
Megnézem
Összes kép (7)

Puffos ujjak

A karakteres ujj- és vállfazonok kialakítása meghatározó látványelemei voltak a divathétnek, köztük a puffos ujjú változatokkal. Ez a szezonok óta velünk lévő trend jó eséllyel meghatározó lesz még jövő tavasszal és nyáron is, ha bevásároltál a szezonvégi leárazásokon belőle, megnyugodhatsz, jól jártál.

puffos ujjú ruha Isabel Marant
Megnézem
Összes kép (5)

Áttört csipke

Romantikus és roppant szofisztikált ruhákat láthattunk talpig csipkéből, áttört anyagokból elkészítve, melyek közül kiemelkedő a Dior alkotása (nem, nem túlzás a fogalmazás, nézzétek csak meg a csipke maxiruhájukat, bámulatos), de ismét csak ide kell citálni a Chanelt is, a divatház e tekintetben is megmutatta, miért az egyik legmeghatározóbb a divat világában. 

csipkés ruha Dior
Megnézem
Összes kép (6)

Bermuda nadrágok

Igazi, mi már pár hete eltemettük a biciklisnadrágok trendjét, a Balmain divatház ezzel nem törődve még mindig cuppanós nacikat ajánlgatott. Nem baj, mi kitartunk és továbbra is azt mondjuk, felejtsük már el ezt a valóságban előnytelen divatot, és ha ragaszkodunk a bermuda fazonhoz, válasszuk a valamivel bővebb, lezserebb változatát, sokkal jobban fognak mutatni virgácsaink benne.

bermuda nadrágos szett Chanel
Megnézem
Összes kép (4)

Szín–játék

Az élénk minták jóleső színfoltjai voltak a divathétnek, egyúttal iránymutatás is arra nézve, miként lehet vibráló árnyalatokat ízléssel viselni. Nem kell talpig neonba bújni, az azonban szuper, ha egy jól szabott ruhát vidám minta díszít, mi több, már maga a mintázat is kreatív, játékos, modern. Lehet művészi irányból megközelíteni, mint Issey Miyake, minimalista módon, mint Dries Van Noten, a mozik neonfényeit idéző minták pedig nem csak csiricsárék lehetnek – legalábbis ha a Chanel tervezi, biztosan nem.

élénk mintás ruha Schiaparelli
Megnézem
Összes kép (5)

Mosott minta

Még mindig kicsit a mintáknál maradva, szót ejtenénk egy másik irányról is, jelesül a mosott hatásról. Lehet ez batikolt, mint Diornál, vízfesték hatású, mint a Kenzo ruháin, vagy egyszerűen csak életlen alakzatokkal dolgozó, mint az Isabel Marant divatház ajánlásában. Szerethetők, ötletesek, és ha szerencsénk van, lesz majd belőlük minden színváltozatban, hogy találjunk olyat, ami saját színeinkhez a legjobban passzol.

mosott mindtás ruha Gabriela Hearst
Megnézem
Összes kép (6)

Körvonal

Végül jöjjön egy divatajánlás, melyre felkaptuk a fejünket és nagyon kíváncsiak vagyunk rá, mennyire épül majd be szélesebb körben a tavaszi-nyári trendekbe. A vékony, ám kontrasztos szegélyek, vagy épp a ruha főbb vonalait, szabását hangsúlyozó részletek klasszikus megoldásnak számítanak, mégis fantasztikus látvánnyal tudnak megtölteni egy alapvetően egyszerű, vagy legalábbis megszokott szabású ruhát.

szegélyvarrás Chanel
Megnézem
Összes kép (5)

És mi a divat most?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top