nlc.hu
Otthon
Csak 5 év után szembesült azzal a házaspár, hogy mesés kincset rejt a pincéjük

Csak 5 év után szembesült azzal a házaspár, hogy mesés kincset rejt a pincéjük

Az évekkel ezelőtt vásárolt gyűrött papírlapokról kiderült, hogy akár 7 millió forintot is érhet. A házaspár mesés meggazdagodásának története azonban váratlan fordulatot vett.
térkép

Nem mindennapi kincset rejtett egy amerikai házaspár pincéje – derült ki az RTL Híradó riportjából. A néhány gyűrött papírlapot tartalmazó hengerhez 5 éve jutottak hozzá, amikor egy árverésre szánt ingatlan használati tárgyaira lehetett licitálni. Mindössze 5 dollárt, azaz átszámítva alig több mint 1500 forintot fizettek érte.

Az értéktelennek gondolt holmi aztán ment a pincébe a többi kacat közé, egészen mostanáig. A pár úgy gondolta, megnézi, mit rejt a tégely, amiről úgy hitték: régi moziplakátok lehetnek benne. Legnagyobb megdöbbenésükre a 8 hatalmas papírlapot összeillesztve egy 10 négyzetméteres térképet kaptak, ami az Air France légitársaság korabeli úticéljait jelölte. Az alkotó pedig nem más, mint a 20. század leghíresebb francia illusztrátora, akinek egyik munkája nemrég átszámítva 7 millió forintért kelt el. 

A házaspár története azonban tartogatott még egy fordulatot, ugyanis úgy döntöttek, hogy a műről készíttetnek egy másolatot magunknak, az eredeti példányt pedig elajándékozzák. „Tudom, hogy 5 dollárba került és nagyon értékes, de nem érezném jól magam a pénzzel. Másoknak is látniuk kell a művet” – mondta az asszony. Már meg is keresték a Smithsonian Intézet légiközlekedési múzeumát, és ha az igazgató is rábólint, hogy ott állítsák ki az óriási térképet, akkor megtalálóik a méltó helyén is megcsodálnák a műalkotást.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

Még több megdöbbentő felfedezés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top