Az almás palacsintának számtalan variációja ismert, de könnyen elképzelhető, hogy a mostani receptünkkel még nem találkoztál. Mindenesetre érdemes kipróbálni ezt a különleges hajtogatott almás palacsintát, mert egyszerűen elkészíthető, és egészen biztosan imádni fogod.
Az almás palacsinta hozzávalói kb. 15 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg cukor
- 7,5 dl tej
- 5 tojás
- 3 nagyobb nem túl édes alma
- csipet só
- fahéj
Így készítheted el az almás palacsintát
A lisztet keverőtálba mérd ki, keverd el benne a cukrot és a sót. Egyesével add hozzá a tojásokat, aztán apránként öntsd hozzá a tejet is és keverd a palacsintatésztát simára. Hagyd pihenni legalább 1 órát.
Hámozd meg az almákat és szeleteld vékonyra.
Kevés olajjal forrósítsd fel a palacsintasütőt és tölts bele egy adagnyit a tésztából. A palacsintatészta egyik felére rakj az almaszeletekből, amikor megdermedt a tészta felső része, hajtsd félbe és szedőlapát segítségével óvatosan fordítsd meg, majd ismételd meg a mozdulatot. Mindkét oldalt 2 percig süsd, azután csúsztasd tányérra a palacsintát. Ismételd a folyamatot, amíg az összes tészta elfogy.
Tálalás előtt fahéjas porcukorral vagy csak fahéjjal vékonyan szórd meg az almás palacsintákat.
További palacsintareceptek az NLCafén
- Ez a tökéletes vizes palacsinta receptje
- Extra finom paleo palacsinta három változatban
- Cappuccinós amerikai palacsinta – legyen ez a reggelid holnap
- Palacsinta borban főtt körtével és mogyoróval
- Bögrés palacsinta 12 perc alatt
Fotó: Pinterest