nlc.hu
Aktuális
Ferenc pápa megvédte II. János Pált

Ferenc pápa megvédte II. János Pált

Ferenc pápa megvédte II. János Pált. Szerinte egy nővel folytatott barátság nem bűn. Azt is elmondta, ha véleményre van szüksége, ő is mindig egy nőtől kér segítséget.

Ferenc pápa csütörtökön a Mexikó-Róma közötti repülőúton tartott sajtótájékoztatón reagált arra a dokumentumfilmre, amelyet a BBC mutatott be. A film témája szerint II. János Pál egy amerikai asszonnyal levelezett.

A két éve szentté avatott néhai egyházfő évtizedeken át folytatott intim levelezést a férjezett Anna-Tereza Tymieniecka lengyel származású amerikai filozófusnővel.

“Abból a férfiból, aki nem tud jó kapcsolatban lenni egy nővel (…) hiányzik valami.(…) Egy nővel folytatott barátság nem bűn. A nem a feleségeddel való szerelmi kapcsolat számít bűnnek. A pápa ember, a pápának szüksége van a nők gondolataira. A pápa szíve képes arra, hogy egészséges, szent kapcsolata legyen egy nővel” – fejtette ki véleményét Ferenc pápa, hozzátéve, ha munkatársai véleményére van szüksége, egy nőnek is mindig kikéri a véleményét.

Ferenc pápa megvédte II. János Pált

Olvass még Ferenc pápáról írt cikkeket az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top