Tofufasírt
Hozzávalók kb. 10-12 darabhoz:
- 150 g tofu (fél csomag)
- 1 kisebb sárgarépa, lereszelve
- 1 kisebb lila hagyma, lereszelve
- 2-3 evőkanál liszt (teljes kiőrlésű, hajdina vagy csicseriborsó)
- kókuszolaj a sütéshez
Reszeljük le a tofut, a sárgarépát és a vöröshagymát. Kevés liszt hozzáadásával gyúrjuk össze. Formázzunk belőle diónyi gombócokat és meleg kókuszolajon süssük készre.
Babos-csicseriborsós falafel
Hozzávalók (kb. 10 db-hoz):
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 konzerv fehér bab
- só, ízlés szerint
- 1,5 kiskanál fűszerkeverék (currypor, római kömény, koriander, őrölt pirospaprika)
- 3-4 evőkanál csicseriborsó liszt
- 1 kiskanál chia (vagy lenmag) 3 kiskanál vízzel elkeverve
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- kókuszolaj a sütéshez
Öntsük le a konzervek levét, a csicseriborsót és a babot villával, vagy krumplinyomó segítségével törjük durvára. Fűszerezzük. Keverjük bele a vízzel feloldott chiamagot. Szórjuk meg zsemlemorzsával, liszttel. Gyúrjuk össze és tegyük hűtőbe 20 percre. Ekkor formázzunk belőle gombócokat, és serpenyőben felmelegített olajon vagy kókuszolajon süssük át mindkét oldalán.
Dubravecz Emese a Marmalade blog szerzője, alkalmanként szeret elkalandozni a vegetáriánus, makrobiotikus ételek világába, ugyanakkor nagy hódolója és kipróbálója a házias görög konyhának is. Két kisgyerek anyukájaként kekszek, palacsinták, reggeli kásák és torták újabb és újabb ízvariációi kerülnek az asztalára.
További húsmentes fasírtok az NLCafén:
- Gyors vacsora: zöldségfasírt
- Halpogácsa curryvel
- Mit főzzek ma vacsira? Cukkinifasírtot