nlc.hu
Trend
37 éven át fájt az orra egy gyerekkori csíny miatt

37 év után jött rá, hogy az orrfájdalmát egy gyerekkorában feldugott társasjátékdarab okozza

Az új-zélandi Mary McCarthy orra azóta fáj, amióta az eszét tudja, és a jobb orrlyukával már régóta nehezére esik levegőt venni. 37 év után derült fény arra, hogy miért van ez.

Bár Mary orrfájdalma zavaró volt, sosem zavarta annyira, hogy ezért orvoshoz forduljon. A változást a Covid-19 okozta, mivel a nő teszteltette magát, és kegyetlen fájdalmat érzett, amikor a pálcikát feldugták az orrlyukába. Ezután az orra egyfolytában folyni kezdett, a fájdalom pedig fokozódott, ezért végre úgy döntött, hogy felkeresi vele az orvosát – írja az Oddity Central.

Több orvos szerint is orrmelléküreg-gyulladás okozta a panaszát, de ő nem érte be ezzel a válasszal, ezért felkeresett egy orr-fül- és torok-specialistát. Az orvos egyik első kérdése az volt, hogy emlékei szerint dugott-e fel valamit az orrába. A kérdés előhozott Maryből egy gyerekkori emléket, amikor a hét testvérével társasoztak, és azt játszották, hogy meddig tudnak az orrukba felnyomni egy apró műanyag korongot a társasjátékból. Csakhogy Mary már 45 éves, az eset pedig még 37 évvel ezelőtt történt. Mary nem mondta el az anyukájának annak idején, hogy mit csinált, mert félt a büntetéstől, egy idő után pedig megfeledkezett arról, hogy az továbbra is ott van valahol az orrában. A CT aztán kimutatta a kis műanyagdarabot Mary orrában. Az orvos megpróbálta eltávolítani azt, de annyira fájdalmas volt, hogy végül csak altatással, egy műtét során sikerült ezt megvalósítani, és akkor is a száján keresztül, Mary orrának megnyomása segítségével. Az orvos szerint a kis műanyagdarabra gyakorlatilag ránőtt a húsa, de amikor a Covid-pálcikával tesztelték, sikerült elmozdítani, ez pedig sérülést és fertőzést is okozott az orrában, ezért érezhetett akkora fájdalmat, és ezért volt gyakori orrfolyása.

Érdekességek a nagyvilágból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top