nlc.hu
Trend

Ez a buddhista szerzetes több ezer kutyát gondoz

Egy buddhista szerzetes több tízezer kóbor kutyát mentett meg az elmúlt 27 évben

buddhista szerzetes, kutyabarát

Egy Sanghajban élő buddhista, kutyabarát szerzetes élete több mint felét a kóbor kutyák gondozásának és megmentésének szentelte. 1994 óta gondoz elhagyott állatokat.

Az 53 éves Zhixiang a sanghaji Bao’en templom főszerzetesének számít, manapság azonban inkább tanítványai gondoskodnak a mindennapi feladatokról, mivel ő maga minden idejét a megmentett állatok gondozásával tölti. Mintegy 8000 kutyát gondoz, nem beszélve a több száz macskáról, valamint a csirkéről, libáról és páváról, amelyek szintén Zhixiang gondozásában vannak. Az évek során megtanult gyógyszereket és injekciókat beadni az állatoknak, mivel mindet állatorvoshoz vinni iszonyú drága lenne, és csak a közelmúltban kezdett el adományokat gyűjteni az állatbarátoktól.

Kínában egyébként komoly problémát jelentenek a kóbor kutyák. 2019-ben körülbelül 50 millió eb kódorolt az orzágban, és ez a szám évente nagyjából megduplázódik. Zhixiang úgy véli, hogy ez nem a kormány vagy az állatok hibája, hanem az úgynevezett állatbarátoké, akik azt gondolják, hogy a kóbor állatok etetése segít a helyzetükön. Nyilvánvalóan a felelőtlen állattartók is hibásak, akik egyszerűen magukra hagyják őket.

A szerzetes épp sokat harcol a tudatos és felelős állattartásért, és az ivartalanítás fontosságáért is.

„Ha a környéken kóbor macskákat etetsz, de előbb nem viszed el őket ivartalaníttatni, akkor a macskák száma hamarosan meghaladja azt a mennyisége, amit a környék el tud viselni – mondta a szerzetes a Shine magazinnak. – Aztán az emberek panaszkodni kezdenek miattuk, és azt akarják, hogy a macskákat küldjék el eutanáziára. Több rosszat teszel, mint jót a kóbor macskák etetésével. A pokolba vezető út mindig jó szándékkal van kikövezve” – mondta.

(Oddity Central)

Fotó: Facebook

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top