A zabpelyhes sütik könnyebbek a fehér lisztből készült édességeknél. De nemcsak ezért érdemes a liszt egy részét zabpehelyre cserélni, az ízvilág is egészen más, még finomabb lesz. Készítsd el trendi zabpelyhes receptjeinket, biztosan nem fogod megbánni.
Az egyszerűség kedvéért a receptben írt mennyiségeket bögrében adjuk meg. 1 bögre = 2,5 dl
Málnás-zabpelyhes morzsasüti
Hozzávalók
- 3/4 bögre zabpehely
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 1 bögre porcukor
- 1/4 bögre barna cukor
- 2 bögre málnalekvár
- 1 mk. vaníliaaroma
- csipet só
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Bélelj ki alufóliával egy kerek tortaformát, majd nagyon vékonyan kend meg olajjal.
Keverd habosra a porcukrot az olvasztott vajjal és a vaníliaaromával. Add hozzá a lisztet, amelyben elkeverted a csipet sót és a zabpelyhet, ami még az egészségedet is védi. Addig kevergesd, amíg könnyen formálható, omlós tésztát kapsz. Tedd félre a morzsasüti tésztájának nagyjából a harmadát.
Simítsd el a zabpelyhes tésztát az előkészített tortaformában, kend meg a málnalekvárral, majd morzsásan szórd meg a félretett tésztával.
Told a zabpelyhes sütit a sütőbe, és süsd kb. 35 percig, vagy amíg szépen megpirul a teteje. Szeletelés, tálalás előtt legalább két órát hagyd pihenni.
A legfinomabb zabpelyhes palacsinta
Hozzávalók
- 1 bögre liszt
- 1 bögre zabpehely
- 2 bögre tej
- 2 tojás
- 2 ek. cukor
- 2 ek. étolaj
- 2 csipet só
- 1 tk. sütőpor
Keverd össze a lisztet a zabpehellyel, a cukorral, a sóval és a sütőporral. A tejhez robotgéppel keverd a tojásokat, majd az étolajat. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd csomómentesre. Pihentesd a palacsintatésztát 10-15 percig.
Forrósítsd fel a palacsintasütőt, evőkanálnyi vajon vagy olajon süsd szép aranybarnára a szuperegészséges zabpelyhes palacsinták mindkét oldalát.
Ízlés szerint juharsziruppal, mézzel meglocsolva, fahéjas porcukorral megszórva vagy málnalekvárral megkenve tálald.
Próbálj ki más zabpelyhes receptet is!
- 10 szuperegészséges zabpelyhes recept
- Zabpelyhes császármorzsa receptje – finomabb, mint az eredeti
- Mennyei zabpelyhes túrógombóc – a recept, amit ki kell próbálnod
- Különleges finomságok zabpehelyből – nemcsak reggelire
- Mézes zabpehelykeksz, amit bármikor nassolhatsz
Fotók: Pinterest