nlc.hu
Horoszkóp

Így hatnak rád a holdciklusok

Szépülj és fogyókúrázz a holdciklusok szerint!

Az önmegfigyelés az egészséges fizikum, elme és lélek egyik kulcsa. Ha tudod, mikor, mire reagál a szervezeted, és az milyen hatással jár, az egészséged a kezedben van.

A keleti egészségmegőrző rendszerek egyik alapja az önmegfigyelés. A jógagyakorlatok közben a gyakorló mindig figyeli a légzését, érzéseit, a szája ízét, a testhőmérsékletét. A buddhista orvoslás pedig két hetes vízkúra után kezdi el figyelni a testet, azaz először megpróbál egyensúlyt létrehozni, majd utána figyeli meg a kibillentségeket.
A holdfázisok is erőteljes hatással vannak a szervezetre, így ha ezt követve figyeled magad, és hallgatsz a tested és lelked szükségleteire, harmonikusabb életre és erősebb immunrendszerre számíthatsz.

telihold hegyekkel

Fotó: Unsplash

Mire hat a Hold? 

Befolyásolja a Föld tengereinek ár-apály változásait, egyes állatfajok fejlődési szakaszait, életmódját. És ugyanígy hatással van az emberi szervezetre is, aminek megközelítőleg ugyanakkora része víz, mint a Föld bolygónak.

Az energikus újhold

Ilyenkor erősebbnek, kreatívabbnak és energikusnak érzed magad. Felgyorsulnak az öngyógyító, öntisztító folyamatok, kevesebb táplálékra van szükséged. A stressztűrés csökken, így érdemes többet relaxálni, meditálni, viszont ilyenkor javasolt új dolgokba is belevágni.

A gyarapító növekvő hold

Megújulásra, kezdetekre ez az időszak is alkalmas, de ez nem csupán a lelki fejlődés, gyarapodás ideje. Ilyenkor szaladnak fel a pluszkilók, és nem feltétlenül az egészséges ételeket kívánod. A szervezet ekkor befogadóvá válik, kezdj vitaminkúrába, fokozottan ápold a tested, jógázz, meditálj, olvass és tanulj.

A zavart okozó telihold

Sok szempontból a telihold a legizgalmasabb holdfázis (mágiák ideje, és a kristályokat is feltöltheted), a szervezetre nem a legpozitívabb a hatása. Érzelmi zavarodottságot okoz, csökkenti a figyelmet, lassítja az emésztést.  Az immunrendszer gyengül, lassabban regenerálódsz, és az alvászavarok is ilyenkor gyakoriak. Az alkotó folyamatokra viszont remek hatással van, és ilyenkor indul be a legtöbb szülés.

A tisztító fogyó hold

Az elengedés időszaka, amit érdemes testi-lelki nagytakarításra használni. Kezdj diétába, lomtalanításba, de ha rossz szokástól, lelki traumától szeretnél szabadulni, arra is ez a legalkalmasabb időszak. Az immunrendszered jobb állapotban van, és a fájdalomküszöb is magasabb.

(via moodymoons)

Ezt olvastad már?

Mágia telihold idején

Ez is érdekelhet telihold Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top