nlc.hu
Sztárok

Járai Kíra nehezen fogadta el, hogy vitiligós

Járai Kíra a vitiligóról: „Most már elfogadtam magam ilyennek”

Édesanyjának is volt, és amikor magán észrevette az első jeleket, Járai Kíra mégis reménykedett abban, hogy nem vitiligóról van szó.

Kamaszként vette először észre a furcsa foltokat a bőrén, és eleinte reménykedett benne, hogy csupán a parfümözés miatt van. Járai Kíra tudta, hogy valójában csak ámítja magát, hiszen édesanyjának is vitiligója van, így pontosan tudta, hogy valószínűleg örökölte tőle. 

„Nehéz lenne ezt az állapotot nem felvállalni, mert hát látszik” – kezdte a Reggeliben Kíra, aki elmondta, hogy a vitiligo egy festékhiány, lényegében egyfajta autoimmun betegség, és jelenleg nem tudják megmondani, miért, de a szervezet megtámadja azokat a sejteket, amelyek a pigmentet termelik.

„Teljesen kiszámíthatatlan, hány foltod lesz és hol, van amelyik eltűnik, van amelyik nem, és mivel anyukámnak is vitiligója van, így ez a része nem volt meglepetés.” 

A bőrelváltozások általában kamaszkorban kezdődnek, és Kíra is nehezen kezelte a helyzetet. 

Járai Kíra a vitiligóról mesélt

Járai Kíra a vitiligóról mesélt (Fotó: Instagram)

„Anyukámon nem zavart soha, de magamon igen. Tinédzserkorban az ember tökéletes akar lenni, éppen elég az, hogy milyen más bőrhibáid vannak, meg magasabb akarsz lenni, vagy éppen vékonyabb.”

Az iskolatársak sosem bántották, csupán egy tanárának volt fura megjegyzése, amit talán humornak szánt, de nem sült el jól.

„Annyit mondott, hogy nekem az agyam is olyan foltos, mint a testem. Nekem ez kevésbé volt vicces akkor.”

Kíra szerint szerencséje is van, mert egyrészt nincs olyan sok foltja, másrészt nagyon világos a bőre és így kevésbé tűnik fel, főleg télen. Sőt, idővel teljesen elfogadta magát, a kezét kifejezetten szereti. 

Vitiligo: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top