nlc.hu
Életmód

Újra megnyitották a kórházakban a covid-osztályokat.

Egy orvos szerint az oltatlanok közül sokan egyből az intenzívre kerülnek

Kásler Miklós miniszter utasítására újra megnyitották a kórházakban a Covid-osztályokat, vagyis ( a második-harmadik hullámhoz hasonlóan) immár más kórházi osztályokon is kezelnek covidos betegeket. 

A 444!-nek azt nyilatkozta egy ilyen, oxigénellátással bíró, de nem intenzív osztály működésére rálátó orvos, hogy a náluk kezelt betegek bő nyolcvan százaléka oltatlan. A lap forrása eddig az összes koronavírus-járvány hullámában részt vett a Covid-betegek gondozásában. Az orvos  úgy véli, hogy „kvázi állva vártuk ezt a 4. hullámot”, a korábbi tapasztalatok ellenére most is kapkodva hozták meg az intézkedéseket, már megkésve. 

Koronavírusos beteg az intenzíven

A kép csak illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

  • A náluk kezelt oltott betegek közül egyiknek sincs harmadik oltása, és a negyven százalékuk amúgy más betegség miatt szorul kórházi ellátásra, a covidos tüneteik enyhék.
  • Az oltott betegeik húsz százaléka van valóban a Covid miatt rosszul, illetve van olyan nagyon idős betegük, akinek a tüdőgyulladása ugyan nem súlyos, de korára tekintettel legyengítette a láz, kiszáradás miatt szorul kezelésre.
  • Az osztályon ápolt oltatlanok között akad huszonéves is, és több negyvenes-ötvenes ember. „Vannak, akik egyből az intenzívre kerültek a sürgősségiről, ők oltatlanok” – mesélte a lapnak az egészségügyi dolgozó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top