Az avokádóról bármikor képesek lennénk ódákat zengeni, de ezt most nem tesszük meg újra, inkább megmutatjuk, hogyan készíthetsz te is különleges, friss, savanyított avokádót!
Hozzávalók:
- 2 keményebb avokádó
- befőttesüveg
- 1/2 csésze fehér balzsamecet
- 2/3 csésze víz
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál egész bors
- 1 evőkanál méz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szelet citrom
- 1 szál rozmaring
Elkészítés:
Az avokádókat vágd félbe, hámozd meg és távolítsd el belőlük a magot! Az összes többi hozzávalót forrald össze egy serpenyőben, várd meg, míg kihűl kicsit, aztán a felkockázott avokádót tedd egy befőttesüvegbe, és borítsd rá a fűszeres levet!
És hogy mit csinálj a savanyított avokádóddal? Tedd szendvicsekbe, szórd salátákba, vagy edd egyszerűen magában – nem fogod megbánni!