Ha jártál már indiai étteremben, biztos ismered a naan kenyeret, az indiaiak hagyományos, lapos kenyerét, ami ránézésre leginkább a mi krumplilángosunkhoz hasonlít. Az isteni, vékony tésztájú kenyeret házilag is elkészíthetjük, ráadásul még fel is dobhatjuk egy kis baconnel és fokhagymával, ahogy az az alábbi receptben is történik.
Házi naan kenyér baconnel és fokhagymával
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 300 g fehér liszt
- 1/2 tk. sütőpor
- 1 tk. só
- 1 és 1/2 tk. cukor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 15 g olvasztott vaj
- 2 ek. zsírszegény tej
- 4 ek. natúr joghurt
- 85 ml víz
- 2 szelet bacon szalonna, megpirítva, felkockázva
- 1 evőkanál fekete köménymag
- 20 g fokhagymás olvasztott vaj (1 gerezd fokhagyma elkeverve a vajban)
- friss koriander
Elkészítés:
- A liszthez keverd hozzá sütőport, a sót, a cukrot és a szódabikarbónát.
- A liszt közepében hozz létre egy mélyedést, ide öntsd a vajat, a joghurtot, a tejet és a vizet.
- Kézzel gyúrd össze a tésztát, ha szükséges, adj hozzá még vizet.
- Egy kilisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, szórd rá a bacont, majd gyúrd össze újra gombóccá. Vágd fel 4 egyenlő részre.
- A tésztadarabokból formázz gombócokat, majd lapítsd ki őket.Szórj rájuk a fekete kömény magjából, amiket nyomkodj bele a tésztába.
- Forró serpenyőben kezd el sütni a kenyereket.
- Ha megsültek, kend meg őket a fokhagymás vajjal, majd szórd meg friss korianderrel is. Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty