nlc.hu
Trend

Sztárszínésznők kopaszon

5 sztárszínésznő, aki bevállalta a kopaszságot egy szerepért

Bár kopaszparókában is játszhattak volna, ezek a sztárszínésznők egy-egy szerep még hitelesebb megformálása érdekében valóban megszabadultak a hajkoronájuktól.

Demi Moore

Demi Moore 1997-ben a G.I. Jane című filmben, méghozzá annak egyik jelenetében, a kamerák előtt, élesben borotválta kopaszra a fejét. Évekkel később egy interjújában elmondta, mi történt aztán abban az időszakban, amikor tar koponyával élte az életét: „Többen akartak megérinteni. A legviccesebben a gyerekeim reagáltak, akik azt mondogatták a barátaiknak: Hé, át akarsz jönni megnézni anyám fejét?”

Demi Moore

Demi Moore (Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

Cate Blanchett

Cate Blachett a 2002-ben bemutatott A gyilkosok is a mennyországba mennek című film női főszerepe kedvéért vált meg a tincseitől. „A hajam leborotválása annyira felszabadító! Egyszer meg kellett tennem egy filmszerepért, de máskor is megtettem. Iskolás koromban valószínűleg lázadás volt, de néhány éve rövidre vágattam a hajam, és gondolkodom rajta, hogy újra megcsinálom” – nyilatkozta a The Daily Telegraphnak.

Cate Blanchett

Cate Blanchett (Fotó: Online USA)

Natalie Portman

Natalie Portman a 2006-os V mint vérbosszú című akcióthrillerben Evey-t, a szabadságharcost alakította. Neki szintén a film egyik jelenetében borotválták le a haját. „Személy szerint izgatott voltam, hogy lehetőségem nyílt egy kicsit eldobni a hiúságot, és haj nélkül létezni. […] Abban a pillanatban, amikor ez megtörtént, eggyé váltam a karakteremmel. Számára ez egy nagyon traumatikus élmény. Nem ő választja. Erőszakkal kényszerítik rá” – fejtegette egy riportban. 

Natalie Portman

Natalie Portman (Fotó: Anthony Harvey – PA Images/PA Images via Getty Images)

Cynthia Nixon

A Szex és New York Mirandáját is alakító Cynthia Nixon 2012-ben nem egy film-, hanem egy színházi szerep miatt borotválta magát kopaszra. A Broadway-en bemutatott Wit című darabban egy rákbeteg irodalomprofesszort alakított, aki a kemoterápia mellékhatása okán veszítette el a haját. A színésznőhöz azért is állt közel ez a szerep, mivel 2006-ban korai stádiumú mellrákot diagnosztizáltak nála. Ő maga akkor lumpektómián és sugárkezelésen esett át, kemoterápiát azonban nem kapott. Amikor a színdarab futott, Nixon mindennap borotválta a fejét, egy interjújában pedig elárulta, hogy végleg azért nem szívesen maradna kopasz.

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon (Fotó: Craig Barritt/Getty Images)

Cara Delevingne

Szintén kemoterápián átesett rákos beteget alakított Cara Delevingne a 2017-es Egy év az élet című drámában. A modell-színésznő egy nyilatkozatában utóbb elárulta,  hogy az ügynökei és menedzserei nem lelkesedtek a gondolatért, hogy leborotválja a fejét, ám ő mégis úgy döntött, hogy megteszi. „Éreznem kellett, milyen, ha nincs hajam. Szerintem nagyon fontos, hogy szépnek érezd magad. Nem számít, hogy  van-e hajad. Egyáltalán nem számít.”

Cara Delevingne

Cara Delevingne (Fotó: Jeffrey Mayer/WireImage)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top