Szerencsére mára azoknak sem kell lemondaniuk a pizza nyújtotta örömökről, akik a diétájuk miatt kerülik a hagyományos pizzatésztát. Az emberi kreativitás ugyanis e téren is határtalan: a cukkinipizza és a karfiolpizza után most itt a sütőtökalapú pizza! Nem azt mondjuk, hogy a sütőtökpizza ugyanolyan lesz, mint egy sima pizza, és azt sem, hogy jobb: de az biztos, hogy ellenállhatatlanul finom!
A sütőtökpizza hozzávalói:
- 1 sütőtök
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál őrölt lenmag
- 4 evőkanál víz
- másfél csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 kiskanál szárított oregánó
- feltétnek: peszto, koktélparadicsom, mozzarella, parmezán, bazsalikom
Így készítsd el a sütőtökpizzát:
- A sütőtököt hámozd meg és vágd fel kockákra. Tedd egy hőálló tálba, locsold meg olívaolajjal, és süsd 200 fokon, 30 percig.
- Ha megsült, nyomkodd össze pürés állagúra.
- Egy tálban keverj össze 2 evőkanál darált lenmagot vízzel.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a lenmagos-vizes folyadékot a sütőtökkel, a liszttel, az oregánóval és a maradék 1 kanál lenmaggal.
- Az így kapott tésztából formázz kör alakú pizzát egy sütőpapírral borított tepsin, majd süsd 30 percig 220 fokon.
- Pakold rá a feltéteket ízlés szerint, amíg még meleg, majd várj egy kicsit, amíg fogyaszthatóra hűl. Jó étvágyat!
Forrás: Little Things