Kéksajtos polenta sült paradicsommal és tofuval
Hozzávalók:
- csipetnyi só
- 1 bögre kukoricadara
- 200 g tofu
- 2 ek. szójaszósz
- néhány szelet paradicsom
- 1 kk. szárított vagy apróra vágott friss bazsalikom
- 3 bögre víz
- 1-2 ek. olívaolaj
- 1 kk. növényi olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 5 dkg kéksajt
Elkészítés
A tofut vágjuk kockára és locsoljuk meg szójaszósszal. Az olajon pirítsuk meg a felszeletelt hagymát és a tofukockákat.
Forraljuk fel a vizet és szórjuk bele a polentát. Sózzuk. Csökkentsük a hőfokot és habverővel (kézi) keverjük át. Fedjük le és főzzük puhára, kb. 5 percenként átkeverve, nehogy az aljára ragadjon.
Közben melegítsük elő a sütőt. Sütőpapírral fedett tepsire tegyük a paradicsomszeleteket, és szórjuk meg bazsalikommal, kevés sóval, és locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal kb. 20 percig.
Amikor a polenta/puliszka megduzzadt és elkezd puffogni, keverjük bele a kéksajtot. Tálaljuk a sült paradicsommal és tofuval.