Kitűnő reggeli fogás, húsvétkor is bátran elkészíthetjük. A Life TV Ébredj velünk! című műsorában Kovács Lázár séf elárulta, hogyan lehet a legegyszerűbben buggyantott tojást csinálni.
A buggyantott tojás elkészítése lépésről lépesre
- Tegyünk fel vizet forrni.
- Öntsünk az edénybe sót és 20 százalékos ecetet.
- Állítsunk a vízbe egy merőkanalat és azzal kavarjuk össze a vizet, hogy elkeveredjen a só és az ecet.
- Hagyjuk a vízben a merőkanalat, és a vízzel teli kanál közepébe üssünk bele egy tojást úgy, hogy ne sérüljön meg a sárgája.
- Vegyük lejjebb a fokozatot a tűzhelyen, hogy ne legyen túl erős a lobogás.
- Kezdjünk el körözni az edényben a tojással teli merőkanállal, majd a kanálról óvatosan öntsük az edénybe a tojást.
- Kis idő után már le is kapcsolhatjuk.
- Tálaljuk avokádós pirítóson. Ehhez kaparjuk ki egy avokádó belsejét, törjük össze villával, majd sózzuk meg picit. Adjunk hozzá apróra vágott koktélparadicsomot, majd kenjük meg az avokádókrémmel a toast kenyeret és csepegtessünk rá pár csepp citromot. Tegyünk rá egy kis salátazöldet, majd óvatosan helyezzük a tetejére a szűrővel kivett tojást és öntsünk rá egy kis hollandi mártást.
- Mielőtt nekilátnánk az elfogyasztásának, ejtsünk egy kis vágást a tojás tetején késsel, hogy kifolyjon a sárgája.