nlc.hu
Életmód
Felnőtt nő vagy kislány vagy?

5 jel, hogy még kislány szerepben vagy a párkapcsolatban

Sokszor feltesszük a kérdést, hogy hol vannak az „igazi” férfiak, de közben érdemes azon is elgondolkodni, hogy mi vajon „igazi” nőként vagy inkább kislányként viselkedünk egy párkapcsolatban.

Az „igazi” férfiakról sokat olvashatunk, vagyis általában a hiányukra panaszkodunk, de néha érdemes kicsit azon is eltűnődni, hogy milyen szerepbe helyezzük magunkat a párkapcsolatban. A következő jelekre figyelj, és derítsd ki, hogy kislányként vagy ként viselkedsz a férfiakkal?

1. Nem hozol saját döntést

Megvárod, hogy a párod döntsön még arról is, ami amúgy a te életedet meghatározó kérdés. Ezzel elkerülöd a felelősséget és a felnőttséget, nem akarod megtanulni azt a folyamatot, melynek során a saját döntéseidből és kudarcaidból esetleg tanulni tudnál.

2. Állandó játszmázás

Sajnos akármennyire is a végzet asszonyát akarod megtestesíteni azzal, hogy nem hívod vissza a férfit még három napig, vagy nem árulod el neki, mi a problémád, csak hajtogatod sértődötten, hogy „semmi”, ezzel pont a gyerekes oldaladat mutatod a kapcsolatban. A felnőtt nő kommunikálja a szükségleteit a párja felé és akkor emeli fel a telefont, amikor a kedve tartja, nem pedig amikor a játszmázás szerint szabadna.

Nő és férfi táncol a strandon

Nő vagy a kapcsolatban? (Kép: Getty Images)

3. Sokat beszélsz az exekről

Persze fontos átbeszélni egy kapcsolatban a régi szerelmekből maradt tapasztalatokat, hogy megértsük mélyebben egymást, de ha folyton arról témázol, hogy az expasid mit művelt, hogyan viselkedett, milyen pólókat hordott és hányszor hagyta szét a zokniját a lakásban, akkor az annak a jele, hogy tinilányként ragaszkodsz még mindig az emlékéhez. A felnőtt nő feldolgozza a múltat mielőtt arra a férfira koncentrál, aki épp az élete része.

4. Úgy érzed, kimaradsz valamiből

Ha állandósult nálad a FOMO érzése (fear of missing out), azaz rettegsz attól, hogy kimaradsz valamilyen fontos történésből, balhéból, buliból… akkor rossz hírünk van: nem nőttél még fel igazán ahhoz, hogy komoly párkapcsolatban nőként egyenrangú pár legyél. Nem lehet úgy randizni, kapcsolatot és intimitást mélyíteni felnőtt szinten, ha állandóan aggódsz azon, hogy nem tudsz épp a barátnőkkel menni koktélozni más miatt.

5. Féltékeny vagy a párod nő barátaira

A férfi és női barátság létezik, ezt felnőtt fejjel már illik elfogadni és nem balhézni, ha a pasidnak van ellenkező nemű barátja. Csak gondolj arra, hogy te sem ugrasz rá a férfi barátaidra, ugyanez érvényes a párodra és a körülötte lévő nőkre. Bár valóban vékony a határ a barátság és szerelem között, de ez a fajta féltékenység inkább a saját önbizalomhiányodnak a jele.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top