Túrógombócot készíteni csöppet sem nagy kunszt. Mindenképpen megéri a ráfordított időt, mert sokkal, de sokkal finomabb, mint amit a boltban mélyhűtve megvásárolhatsz. Igaz, azzal csupán annyi a teendő, hogy forróvízbe dobod és kifőzöd a gombócokat, majd beleforgatod a pirított zsemlemorzsába. Ezzel a recepttel annyival több a dolgod, hogy összegyúrod a hozzávalókból a villámgyors és tökéletes túrógombócokat. De az ízben micsoda különbséget tapasztalhatsz majd!
Próbáld ki, és egészen biztosan nem csalódsz. Mert túrógombócból nem lehet sok.
Hozzávalók a túrógombóc elkészítéséhez
- 50 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- 3 nagy tojás
- 3 dkg cukor
- 1 ek vaj
- zsemlemorzsa
- só
- 1 pohár tejföl
- 2 ek porcukor
- málnalekvár
Így készül a túrógombóc
A túrógombóc elkészítéséhez a túrót nagyobb edényben villával törd össze. Keverd hozzá a búzadarát, adagonként a felvert tojást, végül a cukrot is add hozzá. 10 percre tedd félre. Közben nagyobb edényben forralj vizet, amibe egy evőkanálnyi sót szórj.
A túrós masszából formálj gombócokat, majd óvatosan tedd a forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, főzd még 5 percig, majd szűrőkanállal emeld ki a vízből.
A vajat serpenyőben forrósítsd fel, önts rá annyi zsemlemorzsát, amennyit felszív, pirítsd néhány percig, majd forgasd bele a gombócokat. Ha úgy jobban szereted, a beleforgatás helyett tálaláskor szórd meg a túrógombócokat a morzsával, és locsold meg a porcukorral elkevert tejföllel.
Ha málnaszósszal kínálnád inkább, akkor a lekvárt melegítsd fel, és a tejföl helyett locsold meg azzal a a túrógombócokat.