nlc.hu
Család

Spórolj a konyhapénzen!

8 spórolós tipp, amikkel óvhatod a megtépázott konyhapénzt

Ezreket spórolhatsz a konyhapénzen, semmi más nem kell hozzá, csak egy kis tudatosság. Mondjuk, hol csúsztok meg!

Büfé, üdítőital automata, kávé a benzinkúton vagy csak beugrom az éjjel-nappaliba egy kis gyümölcsért… Ismerős, ugye? Ezekkel a kis „akciókkal” több ezer forintos csorbát ejthetsz a havi konyhapénzen! Hogy tudod a plusz kiadásokat kiküszöbölni vagy épp húzni egy kicsit a havi büdzsén? Egyszerű, de hatásos trükkökkel segítünk!

Spórolj a konyhapénzen

Fotó: Getty Images/Guido Mieth

  • Mielőtt bevásárolni indulsz, nézz körül! Legyen rend a kamrában, hogy gyorsan átlásd, és tudd, mi van a hűtőben.
  • A kuponok, akciók akár jók is lehetnek, de nem minden esetben, hiszen ha olyan dolgokat veszel meg olcsóbban, amit egyébként nem szoktál, nem ismered és végül fel sem használod, akkor az már nem a spórolás kategória!
  • Hasznosítsd a maradékot! Egy sült csirke maradékát teheted tortillába vagy salátába másnap, a csontokból készülhet leves. Maradt egy kis kenyér? Tedd a fagyasztóba még frissen, ha száraz, készíts belőle zsemlemorzsát vagy kenyérkockát.
  • Csomagolj szendvicset, gyümölcsöt, vidd műanyag dobozban az ételt otthonról. Épp itt az ideje meggondolni a viszonyod a cukrozott üdítőitalokkal, ami valljuk be, drágák, egészségtelenek!
  • Igyál vizet, készíts gyógyteákat! Reggelihez, uzsonnához természetesen tökéletes 1-1 pohár 100%-os gyümölcslé, amit, ha van otthon gyümölcs, te magad is elkészíthetsz.
  • Rendelés, éttermek. Nem a pénztárca kíméletéről híresek, ám azoknak, akik egyszemélyes háztartást vezetnek, nagyon nem éri meg nekik főzni. Érdemes olyan menzát vagy ételszállító céget találni, amely valóban minőségi, többfogásos menüt kínál, elérhető áron.
  • Rengeteg pénzt spórolhatsz, ha nem veszel készételeket, előre csomagolt, mélyhűtött ételeket, kis anyagtartalmú, puffasztott reggeliző pelyheket, dobozos gyümölcsjoghurtokat. A nyers étel (általában) olcsóbb, mint a kész vagy félkész termékek.
  • Ne feledkezz el a mélyhűtőtől. Sokszor a maradék hús, zöldség, esetleg készétel is a mélyhűtőben végzi azzal a felütéssel, hogy majd jó lesz valamikor!  Ebből sok esetben az lesz, hogy felhalmozódik a fagyasztott étel, mert természetesen mindig a frisshez nyúlunk, és a maradék újra meg újra bekerül a fagyasztóba. Kezdd el felhasználni a mirelit dolgokat és ne várd meg, hogy több évet pihenjenek a hidegben a húsok.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top