nlc.hu
Életmód

Tippek lazulós hétvégékhez

Kell már egy hétvége, ami más? Tippek, hogyan valósítsd meg

Négy ötlet, egy cél: hozzunk össze egy hétvégét, amikor végre kicsit mást csinálunk mint amit szoktunk.

Olyan gyorsan pörögnek a hetek, hogy észre sem vesszük, már hónapokká nőttek. Tegnap még a nyarat búcsúztattuk, holnap meg már itt a tél, a nyakunkon pedig a hétköznapok nyűge. Kinek ne lenne szüksége egy hétvégére, amikor benyomhatjuk a stop gombot és szusszanhatunk kicsit? A pihenést szerencsére túlszervezni nem kell, kezdő lépésnek az is elég hozzá, ha offline-ba tesszük magunkat. Ám mi itt nem állunk meg, jöjjön néhány tipp lazulós hétvégéhez családdal, barátokkal, vagy akikkel eltölteni szeretnétek.

1. tipp: Csak semmi feszengés!

Felejtsük el a csini rucikat, jelszavunk legyen a kényelem. Csigavér, ettől még nem leszünk toprongyosak, sőt! Casual, urban, kozmopolita – ezt a sok jelzőt mind ráaggathatjuk szerelésünkre, ám fontosabb náluk, hogy szimplán csak jól érezzük benne magunkat. Jöhetnek a gardróbok legkedvesebb darabjai: az imádott farmer, a jó meleg, puha pulcsi, mi mással, mint sneakerrel, mondjuk egy örök darab Converse cipővel. Innen már csak egyet kell megbeszélni, mi legyen a program?

Kell már egy hétvége, ami más? Tippek, hogyan valósítsd meg

Sál – Mssimo Dutti , Műbőr mellény – Zara , Oldaltáska – Love Mochino – answear.hu , Sportcipő – Converse , Farmer – Mango , Napszemüveg – Vogue – Optic World , Pulóver – H&M , Sportcipő – Converse , Kesztyű – Massimo Dutti , Ajakbalzsam – Florence By Mills

2. tipp: Mozdulj ki!

Sokunknak lehet most a miniszabi az álmok non plus ultrája, ám nem kell kardunkba dőlni, ha a lehetőségek mást engednek. Bárhol élsz az országban, egészen biztosan van egy szuper kirándulóhely a környéken. Keressetek fel egy régi várromot, vagy a Bokodi-tóhoz hasonló, meseszép vízparti helyszínt, esetleg látogassatok meg útközben olyan kis kuriózumokat, mint a tési szélmalmok. Borsodban egy valóságos hobbitfalu várja, hogy tiszteletünket tegyük, de a tiszadobi Andrássy-kastély középkori lovagi várkastélyokat idéző látványa sem utolsó.

Gombos-hegyi pincesor - Fotó: Getty Images

Gombos-hegyi pincesor – Fotó: Getty Images

Télikabát – Calvin Klein / Van Graaf , Pulóver – Reserved , Sportcipő – Converse , Farmer – GAP , Kulacs – Waterdrop 

3. tipp: Főzzetek közösen!

Tudjuk, a főzés könnyen átfordulhat szükséges nyűgbe, pláne mikor a család heti ebédjét kell megtervezni. Más azonban a helyzet, ha programot csináltok a közös főzésből és kedvenc Spotify listátok ritmusára dobtok össze valami finomat. Bevonhatjátok a gyerekeket is a dologba, vagy az egész baráti társaságot, ha épp nálatok jöttök össze. Jó kis traccsparti alakulhat ki közben, pláne, ha előtte már kipipáltátok a kirándulós programot.

Illusztráció: Getty Images

Illusztráció: Getty Images

A főzést persze nem kell túlzásba vinni és hatfogásos menüsorral bajlódni. Elég egy pizza, vagy az extrának tűnő, ám pofonegyszerű, de annál finomabb pho leves, és ezúttal ne feledkezzetek meg a tálalásról sem. Instant éttermi hangulatot varázsol pár gyertya és a szépen összeválogatott tányérok, poharak látványa. Éppen azt a különlegességet adják meg, amitől más lesz ez a vacsora akkor is, ha a díszlet java a megszokott.

4. Kapcsolgatás helyett lapozz!

Szelfit posztolni egy mesés helyről érthető szükséglete életünknek, kár tagadni. És miért nem készítenénk pár Insta-barát képet a vacsorakészítő csapatról is? Az igazi kikapcsolódást azonban mégiscsak az jelentené, ha minimálisra csökkentjük a képernyőidőt, ennek pedig mi más lehetne a tökéletes napzáró momentuma, mint a könyvolvasás.

Illusztráció: Getty Images

Illusztráció: Getty Images

Passzol hozzá a bekuckózás, a chill, egy jó zene a háttérben, egy finom pohár bor az asztalon. Vagy forró tea, ahogy tetszik. A lényeg úgyis a könyvön van, ami talán már rég ott vár ránk a polcon, mert sosincs idő és különben is rohanunk, a gyerek sem alszik és megy a sorozat. Nos, a gyerek altatását, mint programpontot, elkerülni nem tudjuk, de bízzunk benne, hogy kirándulós, élménydús napunk őt is lefárasztotta annyira, hogy előkerülhet a történet, és mi elmerülhetünk benne. A mosogatást pedig hagyjuk inkább másnapra.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top