Egy hihetetlenül csokis finomságot ajánlunk egy kis mandarinos beütéssel. Kell hozzá étcsokoládé, sótlan vaj, tojás, kristálycukor és mandarin.
Először is vegyünk elő 350 gramm jó minőségű csokit, legalább 70 százalékos kakaótartalommal. Törjük össze, majd olvasszuk meg gőzfürdőben. Adjunk a csokihoz 225 gramm vajat, és szórjuk meg egy csipet sóval. Kevergessük olykor.
Tegyünk a robotgép keverőtáljába 250 gramm kristálycukrot és 5 darab tojást. Keverjük addig, amíg háromszorosára duzzad a térfogata, azaz krémes és habos lesz. Amint kész, öntsük bele a csokit.
Vegyünk elő egy sima, 25 centis tortaformát. Vajazzuk ki, és béleljük ki az alját sütőpapírral, majd öntsük át a keveréket a sütőformába. A tortaformát helyezzük egy tepsibe, majd rakjuk a tepsit a 120 fokos sütőbe. Öntsünk a tepsibe a forma közepéig forró vizet, 40 percig sütjük.
Ehhez a “csokis mennyország” finomsághoz Jamie Oliver mandarinszirupot javasolt. Ehhez redukciót kell főzni a mandarinok levéből a következőképpen: facsarjuk ki körülbelül 15 darab mandarin levét egy edénybe, majd lassú tűzön 20 percig redukáljuk, míg szirupos nem lesz.
A tortát hagyjuk 1 órát hűlni a sütőformában. Tálalásnál csurgassunk rá a szeletekre a mandarinszirupból.