nlc.hu
Gasztro
Karalábé-krémleves recept

Olcsó is, finom is és gyors is: íme, a verhetetlen karalábé-krémleves receptje

Ha szereted a leveseket, és nem utolsósorban a félórás recepteket, akkor ezt jó, ha elmented.

A kevesebb több – különösen igaz ez a gasztronómiára, ahol az olcsó, gyors, de ugyanakkor laktató receptek minden mást felülírnak.

Karalábé krémleves

Fotó: Getty Images/Koval Nadiya

Ilyen a karalábé-krémleves is, amihez nem szükséges különösebb konyhai jártasság, ráadásul fillérekből megvan, ami manapság igencsak fontos szempont. 

Karalábé-krémleves 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg karalábé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 közepes burgonya
  • 1 Granny Smith alma
  • 5 dl leves alaplé (húsleves vagy zöldségleves is jó) 
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél teáskanál curry por
  • fél dl főzőtejszín 

Elkészítés: 

Az olívaolajon dinszteld meg a hagymát. Add hozzá a meghámozott, kockára vágott karalábét, burgonyát és almát, majd öntsd fel az alaplével és lefedve főzd meg a zöldségeket. Közben sóval, curryvel ízesítsd, ha az ízlésed más fűszert is kíván, azt is tegyél hozzá tetszés szerint. Mikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel turmixold simára a levest. Add hozzá a tejszínt és forrald össze. Ízlés szerint petrezselyemzölddel vagy krutonnal tálald. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top