A húszéves Anna Bellisario és párja étterembe indult Milánóban. A lány tej- és tojásallergiája miatt vegán étteremre esett a választásuk, ahol tehát egyetlen étel sem tartalmazhat tejet vagy tojást. Az első néhány falat tiramisù után a lány rosszul lett, légszomjra panaszkodott, majd anafilaxiás sokkot kapott, nem sokkal később kómába esett, és tíz nap múlva a kórházban meghalt. A desszert előtt házi készítésű „vegán” majonézes kenyeret is fogyasztott.
Az olasz rendőrség azonnal nyomozást indított a tragédiát követően. A vizsgálat során a lány párja elmondta, hogy a külön kérdésükre a pincérek megnyugtatták őket, hogy a tiramisù nem tartalmaz tejet.
Az étterem a „vegán” tiramisùt nem helyben készítette, hanem beszállította, és azóta több mint 63 üzletből hívták vissza országszerte a márka termékeit. Mint kiderült, a tiramisùban tejfehérje volt, sőt nyomokban tojást is tartalmazhatott.
A vizsgálatok során kiderült, hogy az étteremben árult hamburger is tartalmazott nyomokban tojást (a majonézben), ami szintén összefüggésbe hozható a lány halálával. A boncolás során kiderül, hogy a tej- vagy a tojásszármazékok, vagy a kettő együtt okozta-e a tragédiát.
A milánói ügyészség jelenleg azt vizsgálja, hogy ki a felelős a fiatal lány haláláért. Az étterem mellett felelősségre vonják a Tiramisun márka tulajdonosát, a gyártás vezetőjét, továbbá a vegánként hirdetett terméket előállító vállalat két alkalmazottját is. Két büntetőjogi vádat emeltek, az egyik az élelmiszerek eredetével és kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos csalás, a másik emberölés gyanúja.