nlc.hu
Életmód

Hegtetoválást csináltatott a család a rákos fiú tiszteletére

Hegtetoválást csináltatott a család a rákos fiú tiszteletére

Az édesapja és a bátyja ezzel akarták kifejezni a tiszteletüket a 16 éves fiú iránt.
Heget tetováltattak a karjukra

Jasper O’Briant számára az elmúlt néhány év nem volt könnyű. A most 16 éves fiúnál 2020 októberében rákot diagnosztizáltak az orvosok, méghozzá osteosarcomát, a csontrák egyik típusát, ami National Institutes of Health szerint évente többnyire kevesebb mint 5000 gyermeket és tinédzsert érint. 

Jasper a Good Morning America-nak mesélte el, hogy mennyi mindenen ment keresztül azóta, többek között egy hatalmas műtéti heget is begyűjtött a karjára.  

Nem választhattam, hogy legyen-e műtét. Őszintén szólva ez volt az, vagy a halál” – tette hozzá. A fiú legidősebb bátyja, Nathan és az édesapjuk ezt látva úgy döntött, ők is heget tetováltatnak a karjukra egyfajta mementóként, hogy megmutassák, mennyire szeretik és támogatják Jaspert. 

Mindannyian azt gondoltuk »ó, ez valami olyan, amit nagyon klassz lenne együtt csinálni«. Abszolút benne voltam, amikor megbeszéltük. Egy pillanatig sem volt bennem kétség, hogy mi fog történni ott. Ez volt az, amit azonnal meg akartam tenni érte” – mesélte Nathan. 

Jody, az édesapjuk a helyi baptista gyülekezet lelkésze, azt mondta, hogy tetoválás emlékeztetőül szolgál mindarra, amin a fia és családja együttesen keresztülment. Ám mindemellett azt is remélik, hogy a saját történetük megosztásával talán kicsit jobban rávilágíthatnak arra, mekkora szükség lenne rá, hogy több finanszírozást kapjon az osteosarcoma-kutatás. 

(Kiemelt kép: Az O’Brient család saját gyűjteménye, Elizabeth O’Brient fotója)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top