nlc.hu
Utazás
Guinness-rekord a világ 7 csodájával

Őrült rohanás: egy hét alatt nézte meg a világ 7 csodáját

Van, aki egy csodát sem lát, Jamie azonban mind a hetet letudta egy hét alatt.

Jamie McDonaldot egyetlen cél vezette, hogy világrekordot döntsön. A Guinness-rekord-bizottság szerint ez sikerült is neki, hiszen kevesebb mint egy hét alatt, egészen pontosan 6 nap, 16 óra és 14 perc alatt több mint 36 700 kilométert utazott, hogy megnézze a világ 7 csodáját.

Indiai templom

A Taj Mahal tényleg egy csoda (Fotó: Pexels.com)

Járt a kínai nagy falnál, ellátogatott a jordániai Petra homokkő városához, a perui Machu Picchuhoz, Brazíliába a Megváltó Krisztus szobrához, a római Colosseumhoz, valamint Indiába a Taj Mahalhoz is.

A 7 nap leforgása alatt összesen 12 órát aludt. „Hatalmas kihívás volt megállás nélkül menni és menni” – mondja a férfi, aki a Taj Mahalnál csak egy pillanatra ugrott ki a taxiból. Ez is elég volt neki, hogy elsírja magát, attól, hogy milyen gyönyörű a hely. Az összes helyszín lenyűgözte, de azt mondja, talán a Machu Picchu volt az egyik kedvence – hangzott el az RTL Fókusz című műsorában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top