nlc.hu
Életmód
Hőgutában meghalt a hamvak szétszórása közben

Hőgutát kapott és meghalt, miközben az apja hamvait akarta szétszórni

Kiszáradhatott a 66 éves férfi.
hőség

Hőguta miatt meghalt egy – az apja hamvainak szétszórására készülő – férfi a utah-i Arches Nemzeti Parkban, az Egyesült Államokban. A 66 éves James Bernard Hendricks valószínűleg elszédült a hőség, a kiszáradás és a magaslati levegő miatt. A férfi az ország nyugati részén található Sierra Nevada-hegységbe készült, ahol azt tervezte, hogy egy hegycsúcson szétszórja az apja hamvait. Útja közben megállt túrázni a Utah állambeli nemzeti parknál.

A férfi eltűnését augusztus 1-jén jelezték a hatóságoknak, kocsiját nem sokkal később, a túraút melletti parkolóban találták meg a parkőrök. A férfi holttestét még aznap, a nyomvonaltól 4 kilométerre fedezték fel. Tapasztalt túrázó volt, de a kulacsa üres volt, mikor megtalálták.

Családja elmondásai alapján Hendricks július 29-én hosszú túrára készült a nemzeti parkban, de még aznap nyoma veszett. A hőmérséklet aznap a 37 Celsius-fokot is meghaladta, Hendricks pedig olyan gyógyszereket is szedett, amelyek kiszáradást okozhattak.

„Szörnyű csapásként ért mindenkit a hír. Imádta a természetet, mindenhova eljutott és bármire képes volt. Nagyon erős volt” – mesélte a férfiről az egyik testvére. A férfi másik testvére egyébként szintén túrázás közben tűnt el 20 évvel ezelőtt a Tahoe-tó környékén, de a holttestét csak idén találták meg.

(MTI)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top