Bár vannak ennél komplikáltabb konyhai műveletek, sokak szerint már a panírozás, azaz a lisztbe, tojásba, majd prézlibe forgatás is a pepcselős munkák közé tartozik. Emiatt különösen nagy kár, ha valahol hiba csúszik az ételkészítésbe, és a végeredmény csalódást okoz.
Ha tudod, hogy mire érdemes odafigyelni a bundázás előtt és közben, majd a sütés során és utána, akkor szinte biztos, hogy a rántott ételek tálalása közben igazi panírkirálynőnek érezheted magad!
Mielőtt belefogsz
Ahhoz, hogy jól süljön el a panírozás, a legjobb, ha a bundáznivaló hozzávalókat hagyod kicsit állni szobahőmérsékleten, és nem látsz neki azonnal a munkának, ahogy kivetted azokat a hűtőből.
Természetesen nem kell (sőt, nem is szabad!) órákig pihentetni a húst a konyhapulton, egy kis időt azonban megéri erre szánni, így ugyanis szárazabbá válik a felszíne és sokkal jobban felveszi a panírt.
Ha a hússzeletek túlzottan vastagok, ragadj klopfolót és kicsit karcsúsíts rajtuk, de ne ess túlzásba! A kelleténél vékonyabbra klopfolt hús sütés közben pillanatok alatt kiszárad, ami sokat elvesz a rántott hús élvezeti értékből.
Ennyit az előkészületekről, mutatjuk, hogy folytasd a munkát, a végén pedig egy szuper airfryer-trükköt is találsz!
Nyitókép: Getty Images