nlc.hu
Gasztro
Így lesz igazán ropogós a panír a rántott húson

Világra szóló panírtrükkök, hogy tényleg ropogós legyen a rántott hús bundája

Ha nem húst, hanem halat, sajtot vagy zöldséget panírozol, ez a praktika akkor is jól jön, hogy a rántott fogás pont olyan legyen, amilyennek megálmodtad!

Bár vannak ennél komplikáltabb konyhai műveletek, sokak szerint már a panírozás, azaz a lisztbe, tojásba, majd prézlibe forgatás is a pepcselős munkák közé tartozik. Emiatt különösen nagy kár, ha valahol hiba csúszik az ételkészítésbe, és a végeredmény csalódást okoz.

Ha tudod, hogy mire érdemes odafigyelni a bundázás előtt és közben, majd a sütés során és utána, akkor szinte biztos, hogy a rántott ételek tálalása közben igazi panírkirálynőnek érezheted magad!

Rántott hús panírozása

Mielőtt belefogsz

Ahhoz, hogy jól süljön el a panírozás, a legjobb, ha a bundáznivaló hozzávalókat hagyod kicsit állni szobahőmérsékleten, és nem látsz neki azonnal a munkának, ahogy kivetted azokat a hűtőből.

Természetesen nem kell (sőt, nem is szabad!) órákig pihentetni a húst a konyhapulton, egy kis időt azonban megéri erre szánni, így ugyanis szárazabbá válik a felszíne és sokkal jobban felveszi a panírt.

Ha a hússzeletek túlzottan vastagok, ragadj klopfolót és kicsit karcsúsíts rajtuk, de ne ess túlzásba! A kelleténél vékonyabbra klopfolt hús sütés közben pillanatok alatt kiszárad, ami sokat elvesz a rántott hús élvezeti értékből.

Ennyit az előkészületekről, mutatjuk, hogy folytasd a munkát, a végén pedig egy szuper airfryer-trükköt is találsz!

Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top