nlc.hu
Aktuális
Csipes klubja bocsánatot kért, Kozák Danuta elfogadta

Molesztálási vádak: Csipes klubja bocsánatot kért, Kozák Danuta elfogadta – újra munkába állt az edző

Folytatják a közös munkát.

Csipes Ferenc edző nevében az egyesülete, a Budapesti Honvéd SE levélben bocsánatot kért Kozák Danutától, aki elfogadta azt, így a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) megszüntette a tréner tevékenységének felfüggesztését. “Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését” – áll az egyesület levelében.

Mint az MTI írja, a szövetség honlapján olvasható a hatszoros olimpiai bajnok válasza, aki röviden így reagált: “Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.”

Az MKKSZ Kozák Danuta válaszlevelét követően döntött Csipes felfüggesztésének megszüntetéséről, ugyanakkor egyúttal a trénert próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetéssel sújtotta.

A szövetség az ügyet ezzel lezártnak tekinti, a továbbiakban nem kíván ezzel kapcsolatban nyilatkozni.

Kozák Danuta (j) és Csipes Ferenc (b) elásták a csatabárdot - Fotók: (b:) MTI/Kovács Tamás  // (j:) MTI/Szigetváry Zsolt 

Kozák Danuta (j) és Csipes Ferenc (b) elásták a csatabárdot – Fotók: (b:) MTI/Kovács Tamás  // (j:) MTI/Szigetváry Zsolt 

Mint arról beszámoltunk, Kozák Danuta egy hete a Facebook-oldalán súlyos vádakat fogalmazott meg Csipes Ferenccel szemben, ami után a szakember ellen fegyelmi eljárást indítottak, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenységét. A 37 éves versenyző bejegyzésében azt írta, hogy Csipes Ferenc “erősen befolyásolt állapotban” masszázs közben, amikor ő “gyakorlatilag meztelen” volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember “három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát) is.

A zaklatási vádak nyomán a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság (MTO) is megszólalt az ügyben. “A magyar sportirányítás és a MOB is elítéli a megfélemlítésnek minden formáját. Mindkét szervezet eltökélt, hogy a sportban és a sportért dolgozók számára egyaránt biztonságos körülményeket kell teremteni” – reagáltak.

Számos sportoló is kiállt Kozák Danuta mellett, több kajak-kenus is támogatásáról biztosította. Agócs Mihály, Kozák és Szabó Gabriella nevelőedzője, az elsők között reagált az esetre, kifejezve együttérzését és tiszteletét Kozák kiállásáért. Három korábbi világbajnok kajakos (Patyi Melinda, Benedek Dalma és Bóta Kinga) is támogató üzeneteket küldött Kozáknak, bátorságáért és kitartásáért dicsérve őt. 

Boros Gergely, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója pedig bejelentette, annak érdekében, hogy az olimpiáig zökkenőmentes legyen a sportszakmai munka, Hüttner Csaba szövetségi kapitány részt vesz az edzéseken és koordinálja, felügyeli a szakmai munkát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top