nlc.hu
Aktuális
Már otthon is tesztelhető a HPV-fertőzés

Már otthon is tesztelhető a HPV-fertőzés

Nemcsak a nők, hanem a férfiak számára is létrehoztak mintavételi eszközt.
HPV teszt,

Már otthon is tesztelhetjük magunkat a HPV-vírus ellen. Egy magyar labor létrehozott egy olyan mintavételes tesztet, amivel az otthon levett mintát bármelyik postán fel lehet adni a csomagban előre megcímzett papírdobozban, majd azt laboratóriumi környezetben vizsgálják meg – számolt be a Tények. Ezzel rengeteg nő és férfi helyzetét könnyítik meg, hiszen ezentúl nem kell orvoshoz menni egy HPV-szűrés miatt.

A HPV vizsgálata a rákszűrések egyik legfontosabb eleme. Ezzel az eszközzel viszont már otthon, egyedül is el lehet végezni a tesztet. “Mindannyiunkban van egyfajta feszélyezettség, hogy ha nőgyógyászhoz kell fordulni egy ilyen vizsgálat elvégzése céljából. Ez megfelelő intimitást tud biztosítani mindannyiunknak ahhoz, hogy az éves HPV-szűrésünket elvégezzük” – mutatott rá Dr. Stefanovits Ágnes, szülész-nőgyógyász.

A tesztet fejlesztő labor szerint kiváló megelőzést nyújt az eszköz, hiszen így pozitív minta esetén elkerülhető lehet a további fertőződések száma. 

A HPV amúgy nem csak a nőket érinti, férfiak is elkaphatják ezt a rákkeltő vírust. A labor egy olyan mintavételi eszközt is létrehozott, amely a vizeletből vizsgálja a HPV jelenlétét a szervezetben, így ezzel a férfiak is könnyedén tesztelhetik magukat otthon.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top