nlc.hu
Aktuális
Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

A Magyar Posta újabb dolgozója hunyt el rövid időn belül.

Újabb tragédia történt a Magyar Postánál. Egy héten belül a második postás vesztette életét munka közben. 

A Postás Szakszervezet a közösségi oldalán közölte a szomorú hírt, miszerint a szanki posta kézbesítője életveszélyes darázscsípés következtében elhunyt. “Sajnos újabb tragikus hírt kell megosztanunk. Munkatársunk, a szanki posta kézbesítője munkavégzés közben életveszélyes darázscsípés következtében elhunyt. Nyugodjon békében! Mélyen együttérzünk a családjával, akiknek minden támogató segítséget igyekszünk megadni. Sok erőt és mielőbbi megnyugvást kívánunk!’ – írták.

Bár a darázscsípés a legtöbb embernél enyhe tüneteket okoz, és inkább kellemetlen, mintsem veszélyes, azoknál, akik érzékenyek a méregre, egyetlen csípés is életveszélyes reakciót okozhat. Normál esetben a csípés éles fájdalommal, majd a helyén égető érzéssel, bőrpírral, duzzadással és viszketéssel járhat. A csípés helye feldagad, helyén fehér folt alakul ki, a fájdalom pedig néhány órán belül elmúlik. Súlyos esetben az extrém bőrpír és a duzzanat két-három napon át tovább fokozódik, hányás és hányinger is jelentkezhet. A darázscsípés legsúlyosabb allergiás reakciója az anafilaxia: ez akkor következik be, amikor a szervezet sokkot kap a darázsméreg miatt. Ilyen esetekben azonnal sürgősségi ellátást kell kapnia az érintettnek.

Mint arról pár nappal ezelőtt beszámoltunk, már nem tudták megmenteni annak a postásnak az életét a kiskunhalasi kórház intenzív osztályán, aki előző nap munkavégzés közben hőgutát kapott. A hőségriadó idején helyettesített Kelebián, a nagy hőségben összeesett az utcán, járókelők találtak rá életveszélyes állapotban. Azután tudták csak mentőhelikopterrel kórházba szállítani, hogy 43 fokra visszahűtötték a testét.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Jászai Csab

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top